Thumbnail

Barst de zomer los?


Geplaatst: 20 juli 2012 - 09:41 uur  
De zomervakantie begint zijn hoogtepunt te bereiken. De komende weken zijn alle scholen dicht en ook begint nu de bouwvak. Het wordt dus echt tijd voor mooi weer. Wat komt er van terecht?
Al bijna een week geven we in onze berichten aan dat het beter weer gaat worden. Vorige week zaterdag twitterden we voor het eerst dat er lichtpuntjes op de weerkaarten verschenen. Vanaf dit weekend zou de kans op warmer en droger weer toenemen.

De kans op 20 en 25 graden de komende 15 dagen, regio zuidoost.
De kans op 20 en 25 graden de komende 15 dagen, regio zuidoost.
De afgelopen dagen bleven de weermodellen deze weersverbetering aangeven. Vandaag zijn we nog één nacht verwijderd van het weekend dus een mooi moment om uitgebreid stil te staan bij het weer voor zaterdag, zondag en de rest van de week.

Wordt het eindelijk warmer?
Kort gezegd: JA!

De temperaturen gaan omhoog de komende dagen. Vandaag is het 17 tot 20 graden, morgen ook. Zondag wordt het gemiddeld 20 graden.

Vanaf maandag gaat het kwik verder omhoog. Maandag is het 20 tot 25 graden, dinsdag en woensdag 23 tot 27 graden.

Laat de zon de strijd maar winnen tegen de wolken
Laat de zon de strijd maar winnen tegen de wolken
Krijgen we meer zon?
Opnieuw: JA!

Een hogedrukgebied komt in de buurt van Nederland te liggen. In eerste instantie weten laaghangende wolkenvelden nog enige tijd stand te houden, maar in de loop van morgen zien we de zon al geregeld schijnen. Zondag wisselen zon, stapelwolken en sluierwolken elkaar af en maandag lijkt zelfs een vrij zonnige dag te worden.

Ook dinsdag ziet er fraai uit voor een groot deel van Nederland. Met name het noordwesten moet echter later op de dag rekening houden met bewolking. Vanaf woensdag wordt de zonverwachting onzeker. Een storing komt dan dichterbij en misschien bereikt ze zelfs Nederland. De bewolking neemt weer toe, ondanks de zomerse temperaturen.

Maandag: perfecte dag voor een BBQ
Maandag: perfecte dag voor een BBQ
Paraplu verkopen?
Eeeh, nee, dat zou ik niet doen. Vandaag kan er een licht buitje vallen en ook morgen is een verspreide bui nog mogelijk. Het droge weer overheerst, dus zonder paraplu op pad kan prima. Zorg dat je één van onze apps op je telefoon hebt staan zodat je de regenradar in de gaten kunt houden. Dan kan je op tijd schuilen voor die eventuele korte bui.

Zondag en maandag blijft het droog. Ook dinsdag hou ik voorlopig als droge dag in de weersverwachting. Woensdag kan de eerder genoemde storing wel voor een bui zorgen, ook al lijkt de kans nu nog klein. Vanwege de toenemende onzekerheid op woensdag, is ook de positie van de hoge- en lagedrukgebieden de dagen daarna niet helemaal zeker. Grotendeels droog weer is de verwachting, maar een enkele storing kan roet in het eten gooien.

Conclusie
Maar eerst maandag heerlijk naar het strand
Maar eerst maandag heerlijk naar het strand
We krijgen een paar dagen met heerlijk zomerweer.

We kunnen niet spreken van 'losbarsten' van de zomer. Daarvoor moet het zonnig en wat mij betreft 25 tot 30 graden zijn. Maar na een paar weken met matig tot zeer slecht weer zal het de komende dagen zeker genieten zijn.

Vanaf de tweede helft van volgende week neemt de onzekerheid helaas weer toe.Om je eigen planning goed te maken de volgende links:
Verwachting voor elk strand in Nederland
BBQ weersverwachting
Kans op zomerweer komende 15 dagen

Plaats een reactie via Facebook: