Thumbnail

Einde aan regentijd in zicht


Geplaatst: 6 oktober 2012 - 09:05 uur  
Oktober is zeer nat van start gegaan, maar het einde van de oktobermoesson is in zicht. De komende 15 dagen is de kans op langdurige regenval klein, denken de weermodellen.
Hondenweer was het vanochtend en de afgelopen dagen
Hondenweer was het vanochtend en de afgelopen dagen
“De regenzone van vandaag is voorlopig de laatste. Vanmiddag schijnt in de noordelijke helft van het land de zon al en vanavond begint het als laatste ook droog te worden in het zuiden van Limburg.”, aldus weerman Michiel Severin van weerplaza.nl.

In zes dagen tijd is op sommige plaatsen al zoveel regen gevallen als normaal in de hele maand. Normaal valt er in oktober 60 mm in Midden-Limburg en is de regio Alkmaar het natst met 115 mm. Waarden van boven de 100 mm worden nu nog niet gehaald, maar sommige regio's zitten al wel tussen de 60 en 90 mm. Dat is onder andere het geval in het zuiden en oosten van het land en delen van zowel Friesland als Noord-Holland.

De twee belangrijkste weermodellen geven dezelfde trend aan: geen langdurige zware regenval meer,
De twee belangrijkste weermodellen geven dezelfde trend aan: geen langdurige zware regenval meer,
Morgen blijft het vrijwel overal droog en schijnt de zon geregeld. Heel misschien valt er een lokaal licht buitje. Ook maandag en dinsdag verlopen in vrijwel het hele land droog. Oorzaak van de weersverbetering is een hogedrukgebied dat in de buurt van Nederland komt te liggen. Er kan wel nieuw ongemak ontstaan. De zeer natte grond is bij heldere en koude nachten een ideale voedingsbodem voor mist. In dit seizoen kan de ochtendspits daar behoorlijk last van krijgen.

Hoe lang het droog blijft, is nog niet duidelijk. Misschien bereikt woensdag een eerste regengebied Nederland weer, maar als het meezit weet het hogedrukgebied deze tegen te houden. De volgende aanval op het droge weer vindt dan pas vrijdag plaats. De regenkleding kan dus even in de kast.

Volg het wegtrekken van het regengebied via de Weerplaza regenradar.

Bekijk u gedetailleerde weersverwachting (per uur) en zie hoe laat het bij u droog wordt. Locatie-verwachting


Laat de zon maar komen!
Laat de zon maar komen!

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter