Thumbnail

Forse buien; terugblik


Geplaatst: 6 juli 2012 - 12:37 uur  
Donderdag en in de nacht die er op volgde, kwam het lokaal in ons land tot zware buien. Dat is niet zonder gevolgen gebleven, al was net als de buien, ook de schade lokaal van aard.
Wolken groeiden snel
Wolken groeiden snel
Overlast in Clinge
Overlast in Clinge
Gisteren ontstonden de eerste buien op de lijn Terschelling, naar de Achterhoek. Omdat de buien heel langzaam trokken, konden ze lokaal erg veel regenwater achterlaten. Later op de dag losten de buien in het noorden geleidelijk op en bleef het vooral in het zuiden nat.

Sluizen gaan open
Sluizen gaan open
Een probleem wat bij de verwachting speelde was dat de buien spontaan oppopten, vrijwel terplekke leeg regende en dus ook in korte tijd weer oplosten. Zo kon het gebeuren dat minder dan een uur vooruit leek dat de hemelsluizen zouden open gaan en dat het dan uiteindelijk erg mee viel.
Schade in West-Nederland
Schade in West-Nederland
Maar het omgekeerde kon ook. De wolken groeiden extreem snel en konden in een halfuur tot een hoosbui leiden.

In de nacht was het in de omgeving van Den Haag prijs. Door de forse windvlagen werden enkele bomen omver geblazen, wat uiteraard niet zonder gevolgen kon blijven.

Schouwspel zon en bui
Schouwspel zon en bui

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter