Thumbnail

Regen, buien, onweer: onze Apps loodsen je er omheen


Geplaatst: 19 juli 2012 - 10:40 uur  
Voor de liefhebber van zon en zomerse temperaturen is de zomer tot nu toe baar en boos. Een paar buien is prima, dat hoort erbij, maar tot nu toe... Onze apps geven je de kans de regen te ontlopen.
Complete weersverwachting
Weerplaza heeft natuurlijk de Regenradar op de website. Daarop zie je waar het nu nat is en waar niet.

De Regenradar zoals hij zichtbaar is in de Weerplaza app voor Windows Phone
De Regenradar zoals hij zichtbaar is in de Weerplaza app voor Windows Phone
Met de handige buienplanner kun je een aardige inschatting maken van de komende 2 uur. De verwachting voor je locatie/postcode en de tekst van de meteoroloog maken het weerbeeld compleet voor de rest van de dag. Met deze info weet je wanneer je droog naar buiten kunt.

Weerplaza nu ook op Windows Phone
Ben je langere tijd op pad dan is het handig om het weer ook 'op zak' te hebben. Weerplaza heeft apps beschikbaar voor de iPhone toestellen, de Android toestellen en sinds vandaag ook de toestellen die draaien op Windows Phone.

Elke app is speciaal voor dat toestel gemaakt. Inhoudelijk verschillen ze, maar twee dingen hebben ze gemeen. Ze zijn allemaal gratis en ze bevatten allemaal de Regenradar. Zo kun je ook onderweg de buien in de gaten blijven houden. Buien lossen immers op en nieuwe ontstaan, dus de situatie kan in één of twee uur tijd behoorlijk veranderen.

Extra handig op de Windows Phone zijn de zogenaamde 'live tiles'. Deze kleine tegeltjes met informatie worden continu ververst, indien de onderliggende App dat ondersteunt. De Weerplaza app doet dat. Je ziet daardoor, zonder de App te openen al de Regenradar (wel heel klein) en de weersverwachting.

Droog terwijl anderen nat regenen
Dus, ga je naar de stad, naar het strand of naar een pretpark of festival: zorg dat je onze app bij de hand hebt. Dat maakt de keuze makkelijk om te bepalen wanneer je gaat lunchen, wanneer je in die lange rij buiten gaat staan en wanneer je juist de binnenattracties doet.

Op de iPhone hebben we in de app bovendien de mogelijkheid om ongeveer 15 min voor een bui gewaarschuwd te worden. Dat maakt het helemaal makkelijk.

Een plaatje van de OVplaza app, binnenkort voor iPhone beschikbaar
Een plaatje van de OVplaza app, binnenkort voor iPhone beschikbaar
Meer apps?
Ondanks al deze apps krijgen we geregeld verzoeken binnen om extra functies toe te voegen. De wensenlijst is groot, maar een belangrijk deel wordt wel uitgevoerd.

De komende weken komen er updates van;

* iPhone Weerplaza app (stabieler, regenwaarschuwing met geluid, en in de daarop volgende update weer extra opties en weersinformatie)
* iPad Weerplaza app (een gratis versie met de belangrijkste info op één scherm)
* iPad OVplaza app (treinreis plannen, storingen en vertragingen zien, elke vertraging meegenomen in het advies)

Op iets langere termijn;
iPad Weerplaza app (de betaalde versie gaat volledig op de schop zodat hij mooier, stabieler en nog completer wordt)
Android Verkeerplaza app

Een overzicht van al onze apps is te vinden op deze pagina: Weerplaza MobielFilmpje over de Weerplaza app voor Windows:

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter