Thumbnail

Weekeinde wordt warm


Geplaatst: 4 september 2012 - 12:54 uur  
Misschien is het nog wat vroeg om harde uitspraken te doen, maar nadat het kwik de komende twee dagen een stapje terug doet, gaat de temperatuur richting het weekeinde weer flink omhoog.
Zondag meeste zon
Zondag meeste zon
Het weekeinde zou het wel eens zomers kunnen worden. Zaterdag is het nog geen uitgemaakte zaak, maar zondag lijken de kaarten echt gunstig te liggen. De wind waait dan uit het zuiden tot zuidoosten en wolkenvelden vanaf de Noordzee maken daarmee geen kans meer. De zon schijnt volop en het warmt snel op. Daarbij komt dat er steeds warmere lucht onze kant op komt.

Warme aanvoer op enige hoogte (1500m)
Warme aanvoer op enige hoogte (1500m)
In een hoogzomerse situatie zouden meteorologen zonder enige twijfel 27 of 28 graden in de verwachting zetten. Maar omdat we toch al in september zitten en de dagen vlot korter worden, heeft de temperatuur iets minder tijd om naar zo'n maximum toe te groeien. Bovendien begin je nu aan het begin van de dag wat frisser; het kwik moet van verder komen.

Laat de nazomer maar komen
Laat de nazomer maar komen
Daarnaast moet je op deze verwachtingstermijn ook rekening houden met enige onzekerheid. Al suggereren de weermodellen nu dat het allemaal redelijk zeker is. We durven de aankondiging van een heel fraai "nazomerweekeinde" wel aan en heeft met de uitspraak dat het ergens in ons land meer dan 25 graden wordt hebben we ook geen enkel probleem.

Plaats een reactie via Facebook: