Thumbnail

Weerbericht Olympische Spelen 2012


Geplaatst: 25 juli 2012 - 13:15 uur  
De grote openingsceremonie in Londen begint vanavond, daarna gaan de Spelen echt van start. Het weer ziet er prima uit voor vanavond.
Weersverwachting voor vrijdagavond, 27 juli
Openingsceremonie in Londen:
Vrijdag worden de Olympische spelen officieel geopend. Overdag is boogschieten, en 's avonds om 22 uur begint de ceremonie.

Het boogschieten duurt van 10 uur tot 15 uur. Dat is een mooie tijd om te stoppen want halverwege de middag begint de kans op buien in de omgeving van Londen toe te nemen. Heel misschien bereikt een eerste bui al vanaf 12 uur de cricket ground waar het boogschieten plaatsvindt. Er staat niet veel wind en wolken en zon wisselen elkaar af. Het is vanmiddag een zomerse 25 graden in Londen. Verder prima omstandigheden dus.

De openingsceremonie begint gelukkig laat. De meeste buien hebben Londen dan alweer verlaten. Heel misschien dus nog een laatste bui, maar verder droog weer en rustige omstandigheden. Met 18 tot 20 graden is de temperatuur aangenaam.

Weersverwachting voor zaterdag, 28 juli
De Olympische Spelen gaan zaterdag in vol tempo van start. Er wordt onder andere gevoetbald, gewielrend, gezwommen en geschoten.

In Londen schijnt de zon geregeld en ontstaat er in de loop van de middag en avond een enkele bui. Geen noodweer. De regen kan hier en daar de sportprestaties wel beïnvloeden. Net als in Nederland is de warme lucht verdreven. Het wordt 20 of 21 graden.

Op de sportlocaties buiten Londen is het over het algemeen ook prima weer. Er valt soms een enkele bui, maar vaker is het droog en schijnt de zon met perioden. Het wordt 15 graden in Manchester en 17 graden in Cardiff. Door de matige westelijke wind zal het wel koeler aanvoelen.

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter