Thumbnail

Wisselvalliger weer


Geplaatst: 9 september 2012 - 11:24 uur  
Maandag is de laatste dag met zonnige perioden en warmte, daarna gaat het weer op de wisselvallige toer. Het wordt koeler, de wind trekt aan en regen maakt weer deel uit van het dagelijkse weerbeeld.
Na maandag wordt het wisselvallig en koeler: elke dag valt (flink wat) regen.
Na maandag wordt het wisselvallig en koeler: elke dag valt (flink wat) regen.
Het heeft alles te maken met het wegtrekken van een hogedrukgebied, dat dit weekeinde boven het westen en centrale deel van Europa lag. Maandag ligt het centrum van het hoog boven de Oekraïne, maar de invloed van het hogedrukgebied strekt nog net genoeg westelijk om de dag bij ons voor het merendeel droog te laten verlopen.

In de ochtend ligt al wel een zwakke storing net ten westen van ons land, waardoor de westelijke provincies met wolken te maken hebben. Er kan ook een enkele regenbui vallen. Later op de ochtend en 's middags is het weer overal droog en zijn er zonnige perioden. Het wordt opnieuw warm tot zomers: 23 tot 27 graden.

's Avonds groeit in het zuiden en zuidoosten weer de kans op een regen- of onweersbui. Ook in de nacht naar dinsdag kan vooral in de zuidoostelijke helft van het land een enkele bui vallen. Dinsdag overdag wordt de omslag steeds duidelijker: de zuidwestenwind trekt aan, naar matig, aan zee vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.

Vanaf woensdag trekt de wind ook fors aan.
Vanaf woensdag trekt de wind ook fors aan.
Er zijn verder veel wolken, maar soms schijnt ook de zon en verder valt in het binnenland al een bui. Het wordt nog wel 18 tot 21 graden, maar dat is al wel een hele stap terug in vergelijking met het weekeinde. 's Middags raakt het verder bewolkt en volgen er veel meer buien vanuit het westen.

Vanaf woensdag is het helemaal gedaan met de warmte en zon, dan zorgen depressies voor een continue aanvoer van wolken, waaruit het ook geregeld regent. Naast de wolken en regen is er ook nog een forse wind, die waait uit veelal westelijke richtingen. Later op de woensdag wordt hij aan de kust vaak krachtig tot zelfs hard, kracht 6 of 7. De temperatuur blijft overdag steken bij een magere 15 tot 17 graden. Zelfs voor half september is dat nogal aan de koele kant.

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter