Thumbnail

Woensdag even zomers


Geplaatst: 29 juli 2012 - 14:42 uur  
Nu is het nog koel, maar woensdag wordt vanuit het zuiden even flink warmere lucht aangevoerd. In het binnenland gaat het kwik zelfs naar zomerse waarden: 25 graden of hoger! De dag eindigt wel met onweer.
Temperatuur voor de komende dagen in het zuiden: boven de 25 graden op woensdag!
Temperatuur voor de komende dagen in het zuiden: boven de 25 graden op woensdag!
De opstuw van warme lucht wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied, dat zich nu uitstrekt van de Azoren over Frankrijk naar Tsjechië. Het gaat dinsdag in de loop van de dag aan de wandel en komt woensdag met de kern boven Polen te liggen.

De wind komt dan uit het zuiden en zuidoosten en het kwik gaat naar 24 tot 27 graden op de meeste plaatsen. Ook op de stranden zal het aangenaam zijn. De dag begint met behoorlijk veel zon, maar gaandeweg de dag ontstaan stapelwolken. In de avond volgt vanuit het zuidwesten waarschijnlijk onweer.

Laat op de woensdag weer kans op onweer.
Laat op de woensdag weer kans op onweer.
Waar die buien precies gaan vallen, is nu uiteraard nog niet goed te zeggen. Houd dus de komende dagen de weerberichten van Weerplaza in de gaten.

Met de buien van woensdagavond wordt de zomerse warmte alweer verdreven. Het wordt alleen donderdag en vrijdag niet gelijk weer koel. Het maximum komt veelal rond 22 of 23 graden uit en er is geregeld ruimte voor de zon. Droog blijft het echter niet, er vallen elke dag wel een aantal buien.

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter