Hoop in onzekerheid

Deel artikel:   Aantal keer bekeken: 1.883
Bijgewerkt: 5 juni 2012 om 12:27
Juni heeft wat weer betreft een haperende start gemaakt. Veel mensen wachten op een stabiele, warmere en droge periode. Maar voorlopig komen slecht zij die hier niet van houden aan hun trekken.

Kille en natte start van juni 2012
Kille en natte start van juni 2012
Het kwik gaat de komende dagen wel even omhoog, maar het blijft heel wisselvallig. Woensdag valt er eerst regen en later buien. Mogelijk valt het donderdag een tijdje mee en loopt het kwik lokaal misschien wel op richting 25 graden. Maar laat op de dag arriveren opnieuw buien, kan het onweren en verdwijnt de zachtste lucht al weer uit ons land.
15daagse geeft enige hoop
15daagse geeft enige hoop
De dagen daarna waait het flink, is het weer minder zacht en blijft het wisselvallig.

Ook na het komende weekeinde blijft het weerbeeld heel wisselend. De zon kan best af en toe schijnen, maar alle dagen is er ook kans op een bui. Laat in de week neemt echter de onzekerheid in het weer flink toe en dat maakt de weg vrij voor een hoopvolle gedachte. Je moet je tenslotte ergens aan vast houden.

Vrijdag geven de modellen een maximum tussen 14 en 21 graden en zaterdag 16 juni (?!) zijn er zelfs mogelijkheden voor 23 graden. Ook dan is de ondergrens een graad of 14, met andere woorden, het is erg onzeker. Maar alleen al het opperen van warmer en droger weer lijkt momenteel voldoende om de harten van de zomerliefhebber sneller te doen kloppen.

Verlangen naar een mooi plaatje ...
Verlangen naar een mooi plaatje ...Plaats een reactie via Facebook:Terug naar Weer in het nieuws.


Buienradar
Satelliet