Vrijwel perfect weer voor de meesten
Minder ideaal weer, maar voor de fanatieke beoefenaar soms wel prima
Slecht weer voor de meeste mensen
Geen icoonGeen activiteiten advies

Bij het activiteiten weerbericht wordt een advies getoond. Wij hanteren daarbij het principe van het stoplicht. Voor elk tijdstip berekenen we een advies om snel een overzicht te krijgen wanneer het beste moment is om een bepaalde activiteit te gaan doen.

Het advies is gebaseerd op het soort activiteit en de daarbij behorende ideale weersomstandigheden. Ideaal is in dit geval de gemiddelde gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld voor goed fietsweer van belang dat het droog is en er weinig wind staat. Bij het surfweerbericht is het vooral belangrijk dat er wind staat, maar natuurlijk niet te veel. Een fanatieke surfer houdt echter wel van veel wind en voor die persoon kan de situatie juist ideaal zijn als het stoplicht op oranje staat. De combinatie van het weerbericht en het advies maakt voor iedereen duidelijk welke kleur voor hem of haar ideaal is. We houden trouwens ook rekening met het tijdstip van de activiteit. Er wordt geen advies getoond als een bepaalde activiteit normaal gesproken niet gedaan wordt.

In de meerdaagse verwachting tonen we één advies, geldig voor de periode dat een activiteit gedaan kan worden. Zodoende kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er in de weersverwachting veel neerslag of onweer wordt gegeven en dat er toch een groen advies wordt getoond. De zware neerslag of onweer vinden dan dus plaats buiten de periode waarin de activiteit valt. Het weer gedurende het tijdvak van de activiteit is dan dus goed.

Voorbeeld:
De verwachting voor over drie dagen geeft een groen advies om te BBQ'en. BBQ'en doen we normaal gesproken in de middag en avond. Het weersymbool geeft echter regen en 8 mm aan. Dankzij het groene advies weet u dat de regen dus niet tijdens de middag en avond verwacht wordt.