Het laatste wintersport nieuwsVerse sneeuw in Oostenrijk

- 12 december 2016
De sneeuwkaarten zijn deze dagen niet nog steeds niet al te gunstig voor het Alpengebied, maar vandaag valt er in Oostenrijk aan de noordzijde wel sneeuw boven de 700 meter sneeuw.

Lees 'Verse sneeuw in Oostenri...'

Hogedruk blijft Alpenweer domineren

- 9 december 2016
Veel skigebieden in de Alpen zitten te wachten op een mooi pak sneeuw voor de wintersporters. Helaas gooit standvastige hogedruk voorlopig roet in het eten. Boven 2000 meter is het wel mooi skiweer.

Lees 'Hogedruk blijft Alpenwee...'

Alpen: Nauwelijks verse sneeuw

- 2 december 2016
De komende dagen regeert hogedruk in de Alpenlanden. Daarmee is de kans op verse sneeuw bijzonder klein. Zeker de eerste dagen is er vaak hochnebel tot zo'n 1000 meter. Daarboven is het stralend.

Lees 'Alpen: Nauwelijks verse ...'

Rustig weer in de Alpen

- 29 november 2016
Een krachtig hoog zorgt deze dagen voor rustig weer in de Alpen. Het hoog met kernen boven Groot Brittannië en West-Europa zorgt veelal voor een noordwestelijke stroming waarin droge lucht wordt aangevoerd

Lees 'Rustig weer in de Alpen'

Alpen voorlopig geen sneeuw van betekenis

- 25 november 2016
De afgelopen dagen viel er in het zuidwestelijk Alpengebied veel sneeuw. De komende dagen zorgt een hogedrukgebied voor overwegend droog weer, maar donderdag valt er wellicht weer sneeuw van betekenis.

Lees 'Alpen voorlopig geen sne...'

Voorlopig zachte lucht in de Alpenlanden

- 22 november 2016
Een zuidelijke stroming zorgt de komende dagen voor zachte en vochtige lucht in de zuidelijke Alpen. Door stau wordt er veel sneeuw en regen verwacht terwijl in het noorden een sterke föhnwind waait.

Lees 'Voorlopig zachte lucht i...'

Enorm veel sneeuw

- 18 november 2016
Meerdere weermodellen berekenen zware neerslag de komende week voor het noordwesten van Italië en zuiden van Zwitserland. De hoeveelheden kunnen oplopen tot 200 mm regen en op de hoge pistes valt een dik pak sneeuw.

Lees 'Enorm veel sneeuw'

Alpenweer: Tijdelijk zachter

- 15 november 2016
We zijn vroeg in het seizoen behoorlijk verwend met sneeuw in de Alpen. Maar de komende dagen gaan de temperaturen omhoog en zal een deel van de gevallen sneeuw, zeker op de lage pistes weer verdwijnen.

Lees 'Alpenweer: Tijdelijk zac...'

Tientallen cm's sneeuw in Alpen

- 4 november 2016
De winter deelt een behoorlijke tik uit in het Alpengebied. Koude lucht bereikt de bergen en bovendien gaat het sneeuwen. De sneeuwvalgrens daalt tot onder de 1500 meter waardoor november meteen een witte wereld oplevert.

Lees 'Tientallen cm's sneeuw i...'

De Alpen kleuren wit

- 21 oktober 2016
Langzaam maar zeker laat de winter zich vaker zien. In de Alpen viel de afgelopen dagen op sommige pistes een behoorlijk pak sneeuw. Kijk mee en geniet.

Lees 'De Alpen kleuren wit'

Twitter Weerplaza Twitter
Grote lokale verschillen. Vrij koel waar de bewolking/mist net weg is, elders aangename temperaturen: https://t.co/Dp7iwvkoGh
13:37
Volg Weerplaza op Twitter