Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Akkoord en sluiten [X]
Het is vanavond bewolkt en vanuit het noordwesten gaat het een tijdje regenen. In de nacht wordt het tijdelijk droger, later is in het noorden weer kans op een bui. Kijk op de 24-uurs-prognose om te zien wanneer de regen bij jou komt.
Opslaan
Weersverwachting Nederland en wereld

Wil je weten hoe de weersverwachting er voor de komende 14 dagen bij jou thuis of op je vakantiebestemming uitziet?

Zoek hier voor het weer voor jouw plaats of bestemming:
Zoeken
Het weer in Nederland: Af en toe regen
Het is overwegend bewolkt en er valt vanavond een tijdje regen. Vannacht wordt het tijdelijk droog en komen er flinke opklaringen. In het noorden is later weer kans op een bui. Het koelt af naar 6 tot 4 graden. Morgen overdag trekken enkele buien over het land, maar van tijd tot tijd is er ook zon. Het wordt rond 11 graden en er staat een stevige noordelijke wind: aan zee krachtig, 6 Bft. Na morgen wordt het zachter, maar is het ook tamelijk wisselvallig weer, vooral tijdens de paasdagen.
▼ Onder kaart
Bezig met laden...
Het is vanavond bewolkt en vanuit het noordwesten gaat het een tijdje regenen. In de nacht wordt het tijdelijk droger, later is in het noorden weer kans op een bui. Kijk op de 24-uurs-prognose om te zien wanneer de regen bij jou komt.
Uitleg over de regenradar ▼

Uitleg over de regenradar pagina's


Je kijkt nu naar de regenradar van Weerplaza. Hier zie je live hoe regen en buien, motregen of sneeuw over Nederland trekken. Je kunt ook zien hoe hard het gaat regenen. Als het momenteel ergens in Nederland regent, tonen we ook waar de regen naartoe trekt en hoe laat de neerslag op een bepaalde plaats arriveert.

Regenradar per plaats en buienplanner tot 2 uur vooruit


Je kan de regenradar helemaal voor jouw plaats instellen, door gebruik te maken van de buienplanner bovenaan de pagina. We laten in de buienplanner zien ongeveer hoe laat het gaat regenen en hoe hard. Om de buienplanner te gebruiken, moet eenmalig een plaatsnaam of postcode worden ingevoerd. De verwachting wordt verder elke 5 minuten bijgewerkt.

Uitgebreide mogelijkheden regenradar


Je kan de regenradar naar je eigen smaak instellen. Zo kan de snelheid van de animatie worden aangepast, waarbij 1x het langzaamst is en 4x het snelst. Daarnaast kan je de prognose aan- of uitzetten, de bliksemontladingen tonen en kiezen voor een uitgezoomd beeld ('zoom uit'). Wil je altijd alleen het laatste beeld zien? Gebruik dan de knop 'laatste beeld'. Verder kan je natuurlijk ook de animatie stoppen en starten, of een beeld voor- of achteruit gaan (<< en >>).

De verwachting voor de rest van de dag


Benieuwd naar de regenkansen voor de rest van de dag? Op onze Nederland pagina geven we aan of het later vandaag gaat regenen. Daarnaast zie je ook het uitgebreide weerbericht en de verwachting voor de komende 14 dagen.

Meer bekijken: onweer, hagelkans, motregenradar, neerslagsom


Naast de gewone regenradar hebben we een aantal andere pagina's, die laten zien of het onweert of dat er kans is op hagel (alleen in de zomer) of sneeuw (in de winter). Daarnaast hebben we de motregenradar die ook heel lichte regen en motregen laat zien, en we hebben de neerslagsom, die aangeeft hoeveel regen er is gevallen in de afgelopen uren. Hieronder worden deze pagina's uitgebreider beschreven.

Onweer: op de onweersbeelden wordt bliksem getoond bij onweersbuien boven Nederland, België en een deel van de Noordzee en Duitsland. Bliksem kan horizontaal zijn (wolk-wolk) of verticaal (wolk-grond).

Motregenradar: soms valt er regen die zo fijn is, dat de Regenradar het niet of nauwelijks ziet. De Motregenradar is iets gevoeliger afgesteld en laat meer neerslag zien. Nog gevoeliger is de Regen en wolken radar.

Neerslagsom: de Neerslagsom laat de hoeveelheid neerslag zien die er in één uur tijd is gevallen. De som wordt berekend vanuit de Regenradar en is een vrij behoorlijke schatting. Zeer lichte neerslag is lastiger.

24 uur prognose: Met de 24 uur prognose kun je bekijken wanneer en waar het waarschijnlijk gaat regenen in het komende etmaal. De verwachting is gebaseerd op een weermodel en wordt elke 6 uur opnieuw berekend.

Deel deze pagina op Twitter of Facebook om het weer naar je vrienden te sturen.
 

 
 
 
 
 
19:15
20:15
22:10
prognose
Stop
Snelheid 
1 2 3 4
Prognose Bliksem
Gekozen locatie
Radarachtergrond Radarbeeld Grenzen
Legenda
Weervideo YouTube

Bekijk het uitgebreide video-weerbericht van Weerplaza op YouTube.


Bekijk weervideo
Laatste Weer in het Nieuws

Met de paasdagen in zicht, willen we weten wat voor weer het wordt. We doen een gooi, maar moeten toegeven dat er best wat onzekerheden zijn. Helemaal droog verloopt het paasweekeinde in elk geval niet.
'Onzeker paasweer'
Laatste Twitter-bericht van onze weerman

Uw weerman Vanavond is het #bewolkt en gaat het een tijdje #regenen. Ook bij @thepassion blijft het niet droog. Zie http://t.co/tqY4MR8TDz #tp14 17:39u

Volg ons op Twitter!
De regenradar checken op je mobiel

Geniet je dagelijks van Weerplaza.nl? Ook op je mobiel of iPad kan je onze weerberichten volgen. Zeer handig voor onderweg of op vakantie.
Mobiele apps