Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Raymond Klaassen

Centraal Europa

In Polen valt maandag nog flink wat sneeuw, maar ook regen. In Tsjechië en Duitsland overheerst de bewolking en valt verspreid ook wat winterse neerslag. Ook de Alpen kunnen nog zo af en toe wat sneeuw verwachten, maar daar wordt het later droger.

Noord Europa

Een hogedrukgebied zorgt maandag voor droge omstandigheden in grote delen van Scandinavië. Het is bovendien erg koud met in het noorden zowel overdag als in de nacht zeer strenge vorst. In het zuiden van Noorwegen gaat het later op de dag sneeuwen.

West Europa

De Benelux en Frankrijk zien maandag een afwisseling van zon en wolkenvelden en vooral langs de kust nog een aantal buien. In Engeland is het droog en vrij zonnig, terwijl Schotland later op de dag weer te maken krijgt met wolken en neerslag.

zuidoost Europa

Een lagedrukgebied trekt maandag vanaf Italië naar Griekenland en Turkije. Dit zorgt voor veel regen boven het Griekse vasteland, maar ook de Balkan krijgt veel neerslag te verwerken. In de bergen valt ook flink wat sneeuw.

zuidwest Europa

In het noorden van Spanje en Portugal kan soms nog een bui vallen, maar verder is het droog en vrij zonnig. In Italië is het sterk wisselvallig. Er valt op veel plaatsen flink wat regen en in de bergen ook sneeuw. In Noord-Italië is het droger.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa