Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Alfred Snoek

Centraal Europa

Onder leiding van een groot hogedrukgebied is het zondag fraai en warm zomerweer in centraal Europa. Met name in Duitsland en Polen schijnt de zon bij zomerse waarden. In de Alpenlanden kan in de loop van de middag wel een onweersbui ontstaan.

Noord Europa

Een lagedrukgebied zorgt zondag voor regenbuien in grote delen van Noorwegen, Finland en Noord Zweden. Richting het zuiden is het weerbeeld vriendelijker en droger. In Denemarken is volop ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt sterk uiteen.

West Europa

Hogedruk zorgt zondag voor rustige en vrij zonnige condities in grote delen van West Europa. Op de Britse Eilanden en in de Benelux komen ook enkele vriendelijke wolkenvelden voor. Wel ligt de temperatuur tussen noord en zuid sterk uiteen.

zuidoost Europa

In de loop van de zondag ontstaan op de Zuidelijke Balkan en in het binnenland van Griekenland enkele forse regen- en onweersbuien. Op de eilanden en de Noordelijke Balkan blijft het droog met veel ruimte voor de zon en zomerse temperaturen.

zuidwest Europa

Lagedrukgebieden zorgen voor enkele stevige regen- en onweersbuien in Spanje en Portugal. Ook in Italie blijft het niet overal stabiel en droog. De meeste zon vinden we overal aan de kust.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa