Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Raymond Klaassen

Centraal Europa

In het zuiden en oosten van Oostenrijk vallen woensdag (onweers)buien. Daarbij kan lokaal veel regen vallen in korte tijd, wat voor overlast kan zorgen. Elders in Centraal-Europa is het zonnig en droog bij temperaturen tussen 25 en 30 graden.

Noord Europa

In Noorwegen zorgt een naderend lagedrukgebied voor storm in het zuiden. Dit kan voor overlast zorgen. In het hele land vallen buien. Elders is het rustiger weer, in het zuidoosten van Zweden en in Denemarken blijft het droog bij geregeld zon.

West Europa

Op de Britse Eilanden zorgt storm Ali voor overlast. Vooral in het noorden staat een stormachtige wind met zware windstoten en er vallen flinke buien. In Frankrijk en de Benelux is het woensdag zonnig, alleen in Frankrijk kan een lokaal buitje vallen.

zuidoost Europa

Woensdag wordt opnieuw een stralende dag in het zuidoosten van Europa. Het blijft vrijwel overal droog bij temperaturen tussen 25 en 30 graden, in Turkije is het lokaal nog warmer. Op de Egeïsche Zee waait nog altijd een stevige noordenwind.

zuidwest Europa

Langs de oostkust van Spanje ontstaan 's middags onweersbuien, elders in Spanje en in Portugal is het zonnig en droog. In Italië vallen verspreid onweersbuien, vooral op Sardinië zijn dit zware buien met veel regen in korte tijd en een stevige wind.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa