Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wilfred Janssen

Centraal Europa

In Duitsland en het noorden van Polen is het regenachtig. Meer naar het zuidoosten is het droog met een afwisseling van wolken en zon. Aan de noordzijde van de Zwitserse Alpen is kans op regen. De temperatuur ligt tussen 15 en 20 graden.

Noord Europa

Een lagedrukgebied boven de oceaan zorgt voor wisselvallig weer in Scandinavië. Op verschillende plaatsen is het regenachtig. Door de zuidwestelijke wind is het niet koud. De temperatuur ligt tussen 5 en 10 graden.

West Europa

In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is het grotendeels droog. Later kan in Ierland wel weer regen vallen. In de Benelux is met name in de ochtend kans op buien. Geleidelijk neemt de buienkans daar af. De temperatuur ligt tussen 8 en 13 graden.

zuidoost Europa

In het zuidoosten van Europa is het rustig weer. De zon schijnt en op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. In het zuiden van Turkije kan het nog iets warmer worden.

zuidwest Europa

In Spanje en Portugal is het vrij zonnig en vrijwel overal droog dinsdag. Ook in Italië is het rustig weer met zonnige perioden. In het noorden is wel kans op mist. De temperatuur ligt in het zuidwesten van Europa rond 20 graden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa