Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weervrouw Diana Woei

Centraal Europa

Donderdag ligt een uitloper van een hogedrukgebied dwars over centraal Europa. Het is overal overwegend droog en geregeld schijnt de zon, daarbij liggen de temperaturen op zomers tot lokaal zelfs tropisch niveau.

Noord Europa

Een lagedrukgebied zorgt donderdag voor een aantal actieve regen- en onweersbuien in zuidelijke delen van Scandinavie. Met name in Denemarken kan ook veel wind staan. Droog en zonnig is het in het noorden, met name in Lapland schijnt de zon veel.

West Europa

In Schotland en Ierland vallen donderdag enkele regenbuien is het overwegend bewolkt. Droog is het in het zuiden van Engeland en de Benelux met ook ruimte voor de zon. Zomers is het weer in grote delen van Frankrijk met ruim 25 graden op veel plaatsen.

zuidoost Europa

Zonnig en heet zomerweer is het donderdag in grote delen van zuidoost Europa. De kans op buien is vooralsnog klein en de temperatuur loop op naar 35 graden op de Balkan tot lokaal 42 graden in Turkije.

zuidwest Europa

De zon schijnt donderdag flink in zowel Spanje als Portugal en Italie. Nergens worden buien verwacht en de temperatuur loopt op naar 25 graden aan de Atlantische Oceaan tot ruim 30 á 35 graden in de Spaanse binnenlanden en Italie.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa