Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wilfred Janssen

Centraal Europa

In centraal Europa is het dinsdag vrijwel overal droog en zonnig weer. Wel komen er verspreid hoge wolkenvelden voor. Totaal anders is het in de Alpen. Daar ontstaan stevige buien, soms met onweer. Er kan veel regen vallen.

Noord Europa

Op veel plaatsen is het dinsdag wisselend bewolkt in noord Europa. Met name in Noorwegen valt er op verschillende plaatsen enige tijd regen. In Denemarken en in zuid Zweden is er echter meer ruimte voor de zon.

West Europa

Dinsdag neemt de bewolking in het VK toe en op steeds meer plaatsen valt af en toe (mot)regen of een bui. Ook in het zuiden van Frankrijk kunnen stevige (onweers)buien vallen. In noord Frankrijk en in de Benelux is er meer zon en is het vaker droog.

zuidoost Europa

Op veel plaatsen in zuidoost Europa is het maandag wisselend bewolkt. In de middag ligt het kwik veelal tussen 20 en 30 graden. Met name in Kroatië en in Slovenië komt meer bewolking voor, daar kan een stevige (onweers)bui vallen.

zuidwest Europa

In een groot deel van zuidwest Europa is het dinsdag wisselend bewolkt. Wel zijn er verspreid ook perioden met zon. In het noorden van Portugal en Spanje en in delen van Italië vallen er geregeld stevige (onweers)buien.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa