Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weervrouw Diana Woei

Centraal Europa

Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar op dinsdag af in centraal Europa. Daarbij ontstaan er overdag enkele stevige buien in vooral midden Duitsland en Polen. Daarbij is kans op een klap onweer of hagel.

Noord Europa

Dinsdag is het rustig en vrij zacht lenteweer in Noord Europa. Vrijwel overal schijnt de zon flink en in de binnenlanden van Zweden en Denemarken stijgt de temperatuur naar 13 tot 17 graden. In het uiterste westen van Noorwegen volgt in de middag een front met regen.

West Europa

Een hogedrukgebied ten noordwesten van de Britse eilanden zorgt dinsdag voor rustige condities in vrijwel heel West-Europa. Het blijft droog met veel ruimte voor de zon, al is in de Benelux tijdens de middag wel een lokale (onweers)bui mogelijk.

zuidoost Europa

Langs de kust van Griekenland en Turkije is op dinsdag veel ruimte voor de zon, daarbij ligt de temperatuur rond de 20 graden. Landinwaarts en op de Balkan ontstaan overdag enkele regen- en onweersbuien.

zuidwest Europa

In het noorden van Spanje ontstaan dinsdag enkele stevige buien. Elders in Spanje en ook in Portugal is veel ruimte voor de zon. Enkele buien ontstaan overdag ook in delen van Italië

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa