Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Raymond Klaassen

Centraal Europa

In grote delen van Duitsland is het woensdag bewolkt met regionaal ook motregen. In het Alpengebied is het wisselend bewolkt met lokaal een sneeuwbui. In grote delen van Polen en Tsjechië is het droog, in Hongarije kan sneeuw vallen.

Noord Europa

Een lagedrukgebied boven het noorden van Noorwegen zorgt op veel plaatsen in Noorwegen en Finland voor perioden met lichte sneeuwval. In grote delen van Zweden is het droog en komen er nu en dan ook opklaringen voor. De temperatuur ligt rond 4 graden.

West Europa

Een hogedrukgebied ten westen van Frankrijk zorgt op veel plaatsen in West-Europa voor rustig weer. In Schotland en in de Benelux valt soms regen of motregen, elders is het meestal droog met zonnige perioden. Het wordt rond 10 graden.

zuidoost Europa

Een zwakke storing zorgt op veel plaatsen in Zuidoost-Europa voor buien. Plaatselijk kan een bui gepaard gaan met natte sneeuw, hagel en onweer. In Turkije blijft het wel droog en schijnt de zon volop. Langs de Turkse zuidkust kan het zomers warm worden.

zuidwest Europa

In Spanje en Portugal is het rustig en droog weer met veel zon. Daarbij ligt het kwik veelal rond 15 graden. In Italië is het wisselvallig met verspreid ook buien, soms met hagel en onweer. In het noorden van Italië blijft het wel droog met zon.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.