Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Ben Lankamp

Noord Europa

In Scandinavië is het donderdag op veel plaatsen zonnig. In het midden en noorden van Noorwegen trekt wel een front met regenbuien en meer bewolking voorbij. Het is erg warm met temperaturen tussen 25 en 30 graden, zelfs in het noorden van Scandinavië.

West Europa

Zon en wolken wisselen elkaar af. Op de meeste plaatsen blijft het droog. In het zuidwesten van Frankrijk vallen in later wel buien, mogelijk met onweer, hagel en windstoten. In Schotland en het noorden van Ierland gaat het in de avond regenen.

zuidwest Europa

In Spanje en Portugal schijnt de zon donderdag volop. In het noordwesten van Spanje en noorden van Portugal kunnen wel enkele (onweers)buien vallen. Ook in het noorden van Italië kunnen onweersbuien vallen, elders blijft het droog bij veel zon.

Centraal Europa

In Duitsland en Oostenrijk is het droog en vaak zonnig. Elders vallen buien, met kans op onweer, hagel en windstoten. In het oosten van Tsjechië kan zeer veel neerslag vallen, wat voor overlast kan zorgen. De temperaturen liggen tussen 25 en 30 graden.

zuidoost Europa

Op veel plaatsen in Zuidoost-Europa is het zonnig en het tropisch warm. Lokaal vallen er vooral landinwaarts 's middags en 's avonds pittige onweersbuien, met kans op hagel en windstoten. In Griekenland en in het zuiden van Turkije blijft het droog.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa