Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Raymond Klaassen

Centraal Europa

In Centraal-Europa is het op de meeste plaatsen droog met nu en dan ook zon. Vooral in Polen en Tsjechië kan natte sneeuw of sneeuw vallen, ook in het noordoosten van Oostenrijk kan sneeuw vallen. De temperaturen liggen iets boven nul.

Noord Europa

Op veel plaatsen in Noord-Europa is het droog, maar regionaal valt wel neerslag. Op de plaatsen waar neerslag valt, zal de neerslag als sneeuw vallen. In Denemarken kan de neerslag soms als regen vallen. De temperaturen liggen rond of boven nul.

West Europa

Op veel plaatsen in West-Europa is het vrijdag droog met nu en dan zon. Op de Britse Eilanden en in het westen van Frankrijk kan nu en dan neerslag vallen, soms in de vorm van sneeuw. De maxima lopen uiteen van 4 graden in de Benelux tot 13 in Zuidoost-Frankrijk.

zuidoost Europa

Op de Balkan en op het Griekse vasteland valt verspreid neerslag. In hoger gelegen gebieden valt sneeuw, langs de Adriatische kust als regen. Ook op de Griekse Eilanden en in Zuidwest-Turkije kunnen buien vallen, maar tussendoor is er ook zon.

zuidwest Europa

In Spanje en Portugal kan op een aantal plaatsen neerslag vallen. In hoger gelegen gebieden is sneeuw of natte sneeuw mogelijk. Ook in Italië is het wisselvallig met verspreid regen of buien, in de heuvels is er ook kans op sneeuw.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa