Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wilfred Janssen

Centraal Europa

In Duitsland is het droog en vrij zonnig, meer naar het oosten is het zeer wisselvallig met van tijd tot tijd buien. die soms fors kunnen uitpakken. De temperatuur ligt tussen 15 en 20 graden, in Duitsland is het in de zon warmer.

Noord Europa

Een hogedrukgebied boven Rusland zorgt voor een rustig weerbeeld in Scandinavië. In het zuidwesten van Noorwegen zorgteen storing voor wat regen en op de Zweedse oostkust valt lokaal een bui. De maxima liggen tussen 5 en 15 graden.

West Europa

Een storing behorende bij een lagedrukgebied boven IJsland zorgt voor regenachtig weer in het Verenigd Koninkrijk. In de Benelux en Frankrijk is het vrijwel overal droog en in het zuiden zijn flinke zonnige perioden.

zuidoost Europa

In het zuidoosten van Europa is het zomers warm met maxima vaak ruim boven 25 graden. In het westen van Griekenland is wel kans op een bui 's middags. In Roemenië, Slovenië en Kroatië drijven wolkenvelden over. De temperatuur blijft daar iets achter.

zuidwest Europa

In het noordwesten van Spanje kan wat regen vallen, elders in Spanje en Portugal is het droog en zonnig weer met vaak zomers temperaturen. In Italië is het over het algemeen ook vrij zonnig. In het zuiden kan 's middags een bui vallen.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.