Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Raymond Klaassen

Centraal Europa

In delen van Polen en Noord-Duitsland valt dinsdag soms wat regen. Ook is het daar vaak bewolkt. Elders in Centraal-Europa heerst rustig nazomerweer met zonnige perioden. Het blijft droog en 's middags is het 15 tot 20 graden.

Noord Europa

Het is dinsdag wisselvallig weer in Zweden en Noorwegen. Perioden met regen, in de bergen soms sneeuw en langs de Noorse west een toenemende wind kondigen de herfst aan. In Finland blijft het droog en schijnt de zon van tijd tot tijd.

West Europa

In West-Europa zorgt een hogedrukgebied dinsdag voor rustig weer. Er zijn flinke perioden met zon en bijna overal blijft het droog. In de regio van Bordeaux kan wel wat regen vallen en dat geldt ook voor Schotland.

zuidoost Europa

In Bosnië en Servië valt dinsdag soms wat regen. Ook in de regio Istanbul en langs de noordkust van Turkije is het enigszins wisselvallig. In het zuiden is het nog warm met maxima rond 30 graden. Elders wordt de warmte stap voor stap verdreven.

zuidwest Europa

In Spanje is het dinsdag vooral in het zuiden en oosten behoorlijk wisselvallig weer. Er trekken buien over met kans op onweer. Langs de oostkust waait het stevig. Portugal heeft zonnig weer en ook grote delen van Italië zien de zon schijnen.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa