Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wilfred Janssen

Centraal Europa

In Centraal-Europa is het zaterdag op veel plaatsen droog en vrij zonnig. Alleen lokaal komen soms wolkensluiers voor. In het Alpengebied zijn vooral aan de noordzijde van de bergen soms veel wolkenvelden aanwezig en valt lokaal lichte neerslag.

Noord Europa

Met een stevige noordwestelijke stroming trekken geregeld buien langs de Noorse fjorden. In Denemarken en Zweden blijft het droog en schijnt de zon geregeld. In Finland is vooral in het noorden een bui mogelijk. In Lapland vriest het overdag.

West Europa

Op zaterdag komen vooral langs de oostkust van Engeland en Schotland buien voor. Op veel plaatsen in West Europa blijft het droog en is er genoeg ruimte voor de zon. De temperatuur loopt in de middag uiteen van 6 graden in Aberdeen tot 17 in Nice.

zuidoost Europa

Het is zaterdag op veel plaatsen erg onbestendig in Zuidoost Europa. Vooral in Griekenland, Bulgarije, Turkije en Kroatië ontstaan stevige regen- en onweersbuien. In Roemenië en Slovenië blijven de neerslaghoeveelheden beperkt.

zuidwest Europa

Vooral in de zuidelijke regio's van Spanje, Portugal en Italië komen enkele buien tot ontwikkeling. In het noorden is het meestal droog en schijnt de zon van tijd tot tijd. het wordt zaterdagmiddag 15 tot 18 graden bij weinig wind.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa