Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Michiel Severin

Centraal Europa

In Duitsland is het op veel plaatsen grijs door lage bewolking en mist, ook in Polen en Tsjechië is het grotendeels grijs, lokaal valt ook wat regen. In de Alpenlanden komt in de dalen ook mist voor, in hoger gelegen gebieden laat de zon zich zien.

Noord Europa

In Zweden en in het zuiden van Noorwegen is het wisselend bewolkt en vrijwel droog. Elders in Noord-Europa heeft bewolking de overhand. Uit die bewolking valt in Noorwegen regen, in Finland kan her en der een beetje sneeuw of motsneeuw vallen.

West Europa

Met name in Engeland, later op de dag ook in de Benelux, is het zwaarbewolkt met van tijd tot tijd regen. Elders in West-Europa is het maandag nagenoeg droog. Vooral in de zuidelijke helft van Frankrijk schijnt de zon van tijd tot tijd.

zuidoost Europa

Op de noordelijke Balkan heeft bewolking maandag de overhand. Ondanks de bewolking is het wel op de meeste plaatsen droog. De kans op buien is groter in het noordoosten van Griekenland en in het zuidwesten van Turkije. Lokaal is onweer mogelijk.

zuidwest Europa

In het zuiden van Spanje is het bewolkt met vooral later op de dag kans op een aantal buien. Verder is het op de meeste plaatsen in Spanje en Portugal nagenoeg droog met ruimte voor de zon. Ook in Italië is het vrijwel droog, al is het op veel plaatsen bewolkt.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa