Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wouter van Bernebeek

Centraal Europa

Woensdag is het wisselend bewolkt in Centraal-Europa en in het noorden van Duitsland en Polen valt af en toe regen. In de Alpen regio is er meer ruimte voor de zon en met maxima tot 20 graden wordt vrij zacht.

Noord Europa

Woensdag is het overwegend bewolkt in Noord-Europa en er valt geregeld regen of natte sneeuw. Alleen in Lapland is het vaker droog en laat zich de zon af en toe zien. In de nacht kan het daar streng vriezen.

West Europa

Op de Britse Eilanden wisselen woensdag zon wolken en enkele buien elkaar af. In de Benelux en het noorden van Frankrijk houdt de bewolking de overhand en regent het van tijd tot tijd. Alleen in het zuiden van Frankrijk schijnt geregeld de zon.

zuidoost Europa

Op de Balkan komen woensdag een aantal buien voor en ook in Griekenland en Turkije komt het in de loop van de dag tot buien. In de loop van de dag trekken de buien weg en komt de zon vaker tevoorschijn.

zuidwest Europa

In Spanje en Portugal is er woensdag veel ruimte voor de zon en bij weinig wind stijgt het kwik naar 18 tot 23 graden. Alleen in het noordwesten valt soms wat regen. In Italië wisselen zon en wolkenvelden elkaar af, maar het blijft droog.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa