Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Johnny Willemsen

Centraal Europa

In het zuidelijk Alpengebied is het maandag bewolkt en valt regionaal behoorlijk wat sneeuw. In het noordelijk Alpengebied blijft het vrijwel droog. Elders in Centraal-Europa heeft bewolking de overhand en met name in het westen van Duitsland valt regen.

Noord Europa

Op veel plaatsen in Noord-Europa is het maandag bewolkt. Vooral in Noorwegen vallen winterse buien bij temperaturen iets onder nul, ook in het zuiden van Zweden en het zuiden van Finland is het wisselvallig. In Denemarken blijft het vrijwel droog.

West Europa

In Frankrijk, de Benelux en het zuiden van Engeland valt maandag geruime tijd regen. Vooral in België en het noorden van Frankrijk valt regionaal veel water. Zeker in het westen van Frankrijk waait het daarbij ook fors uit het noordoosten.

zuidoost Europa

Maandag is het in Griekenland en het westen van Turkije bewolkt met verspreid buien, soms met hagel en onweer. Ook in Kroatië is een lokale bui mogelijk. Elders wisselen zon en wolken elkaar af en is het met maxima rond 17 graden niet koud.

zuidwest Europa

Maandag is het in Spanje en Portugal bewolkt met regionaal van tijd tot tijd regen. Vooral in het noorden van Spanje kan het flink nat zijn. Daarbij waait het ook stevig, zeker langs de Portugese kust. Ook in het noorden van Italië is het flink nat.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa