Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Alfred Snoek

Centraal Europa

Het kan dinsdag geruime tijd sneeuwen in het zuidoosten van Duitsland, het noorden van Oostenrijk en in Tsjechië. Ook het noordoosten van Polen blijft gevoelig voor sneeuw. Op andere plaatsen schijnt de zon geregeld.

Noord Europa

Dinsdag sneeuwt het in Lapland nog af en toe en ook in het zuiden van Finland valt winterse neerslag. Het is koud, alleen in Denemarken komt het kwik wel een paar graden boven het vriespunt uit.

West Europa

Een lagedrukgebied brengt wolken en regen op de Britse Eilanden. In de bergen van Schotland sneeuwt het. Verder kan er ook wat regen vallen in het noordwesten van Frankrijk, in het zuiden en oosten van Frankrijk schijnt dinsdag de zon.

zuidoost Europa

Dinsdag zorgt een lagedrukgebied voor veel wolken en regen in Griekenland en het westen van Turkije. In het noorden van Griekenland, het zuiden van de Balkan en ook in Roemenië en Bulgarije valt sneeuw.

zuidwest Europa

Dinsdag valt er in Spanje een enkele bui. In Portugal is de kans op buien groter. Italië ontspringt grotendeels de regendans en er is ook flink wat ruimte voor de zon. Er staat wel een koude wind in het zuiden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa