Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Marco Verhoef

Centraal Europa

Wisselvallig en winderig is het in het noorden van de regio. Het zuidwesten van Duitsland blijft droog, net als Zwitserland. Vrijdag kan er in Karinthië in Oostenrijk wel weer een regen- of onweersbui vallen.

Noord Europa

Vrijdag is het heel wisselvallig. Regengebieden trekken over het midden en noorden van Zweden, elders is het buiig, met in de bergen van Noorwegen ook wat winterse neerslag. Het zuiden van Zweden heeft de meeste zon.

West Europa

Schotland heeft vrijdag nog te maken met buien. Er is ook wel af en toe zon. Op andere plaatsen in de regio zien we de zon vaker en blijft het droog. Alleen in de bergen in het zuidoosten van Frankrijk valt mogelijk een bui.

zuidoost Europa

Vrijdag ontstaan er enkele buien op de Balkan en in Bulgarije, in de kustregio's bij zowel de Adriatische als de Zwarte Zee blijven droog. Elders is er veel zon en vooral in het zuiden van Turkije is het warm.

zuidwest Europa

Vrijdag is in Italië een enkele bui in de bergen niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog. Spanje en Portugal hebben sowieso een droge dag, met flink wat zon en landinwaarts ruime 30'ers op de thermometers.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa