Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weervrouw Diana Woei

Centraal Europa

Op veel plaatsen is het vrij zonnig en met maxima van 23 tot 25 graden zomers warm. Alleen aan de zuidzijde van het Alpenmassief kan een enkele regen- of onweersbui ontstaan. Ook in Polen en Hongarije is later op de dag een bui mogelijk.

Noord Europa

Er verandert voorlopig niet veel in Noord Europa. Het blijft op veel plaatsen droog, alleen in Denemarken en het zuiden van Noorwegen en Zweden is kans op een regenbui. Met maxima van 16 tot 18 graden in het wel zacht in het zuiden.

West Europa

Door een lagedrukgebied boven Ierland is de lucht behoorlijk onstabiel en komen over het algemeen veel wolken en buien voor in West Europa. Bij sommige buien is kans op onweer en windstoten. Het wordt 's middags 12 tot 19 graden.

zuidoost Europa

De dag begint op veel plaatsen zonovergoten. In de loop van de dag ontstaan vooral verder landinwaarts stapelwolken. Enkele stapelwolken kunnen het buienstadium bereiken. Op de meeste plaatsen in Zuidoost Europa blijft het echter droog.

zuidwest Europa

Het is nog steeds erg onbestendig op het Iberisch Schiereiland. Er komen geregeld buien met kans op onweer voor. Tussen de buien door is ook ruimte voor de zon. In Italië blijft het droog. Alleen in het noorden kan een (onweers)bui ontstaan.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa