Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Marco Verhoef

Centraal Europa

In Centraal-Europa is het zeer wisselvallig weer met op veel plaatsen perioden met regen. Hoger in de Alpen valt ook sneeuw. Het is 10 tot 13 graden. Vooral in het oosten van Polen en Hongarije en Oostenrijk kan het fors regenen.

Noord Europa

Een kern van hogedruk zorgt in een groot deel van Scandinavië voor rustig en koud weer. In het zuiden is het wisselvalliger door storingen boven de Noordzee. De maxima liggen in het noorden net iets boven he vriespunt. In Denemarken is het rond 12 graden.

West Europa

Oceaandepressies blijven he weerbeeld in het Verenigd Koninkrijk bepalen en zorgen voor regen en soms veel wind. Ook in de Benelux en het oosten van Frankrijk valt soms regen. In Zuid-Frankrijk is het zonnig en wordt het nog ruim 20 graden.

zuidoost Europa

In Turkije is het ronduit zonnig weer, maar elders in Zuidoost-Europa is het wisselvallig met diverse buien. Vooral in Roemenië, Kroatië en Bulgarije is het erg nat met lokaal ook onweer. Het is 15 tot 20 graden, op de zonnige plekken ruim 25 graden.

zuidwest Europa

Rustig weer is het in Spanje en Portugal waar de zon vrijuit kan schijnen. Het blijft droog op het Iberisch schiereiland en de maxima liggen tussen 20 en 27 graden. In het zuiden van Italië kunnen een paar buien vallen, elders is het droog.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.