Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Marco Verhoef

Centraal Europa

Maandag is het in Polen en Hongarije grotendeels droog en redelijk zonnig. Maar elders in de regio is het veel vaker bewolkt en vallen er regen en onweersbuien. De meeste regen valt in de Alpen en in het westen van Duitsland.

Noord Europa

Op veel plaatsen in Noord-Europa is het maandag rustig zomerweer, met niet al te hoge temperaturen. In het zuiden van Finland kan een bui vallen en het zuidwesten van Noorwegen is natter. Ook in Denemarken is het weer niet heel stabiel.

West Europa

Op de Britse Eilanden schijnt maandag de zon geregeld. In het oosten van Engeland kan nog wel regen vallen. Meer regen valt er in het noorden van Frankrijk. Naar het zuiden toe schijnt vaker de zon, met lokaal een bui in de bergen.

zuidoost Europa

Maandag komt mogelijk een lokaal warmteonweer tot ontwikkeling in Roemenië of Bulgarije. Ook in Slovenië is een onweersbui mogelijk. Verder is het droog, zonnig en warm.

zuidwest Europa

Van Portugal tot in Italië is het op de meeste plaatsen zonnig en volop zomer. In het noorden van Italië vallen maandag wel buien, mogelijk met onweer en ook in de Pyreneeën en het Cantabrisch Gebergte in Spanje is een bui mogelijk.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.