Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Ben Lankamp

Centraal Europa

In een flink deel van Centraal-Europa is het wisselvallig met buien of regen. Richting het zuidoosten verbeteren de condities en in Tsjechië, Hongarije en Oostenrijk is het vrij zonnig en het warmst. De maxima liggen rond 25 graden.

Noord Europa

Lagedruk domineert in het noorden van Europa vrijdag en dat betekent een wisselend weerbeeld. Op diverse plaatsen vallen buien, soms met onweer. In Finland zijn de meeste zonnige perioden. De temperatuur ligt tussen 18 en 21 graden.

West Europa

Een depressie tussen IJsland en Ierland zorgt voor een onbestendig weerbeeld met buien in Groot Brittannië. Ook in de Benelux en het noorden van Frankrijk kan een bui vallen. Meer naar het zuiden is het vrij zonnig en wordt het 25 tot 30 graden.

zuidoost Europa

In het zuidoosten van Europa wordt het vrijdag op de meeste plaatsen heet met maxima tussen 30 en 35 graden. In het binnenland van Turkije is 40 graden mogelijk. Rond de Bosporus kunnen 's middags wel een paar stevige onweersbuien ontstaan.

zuidwest Europa

In Portugal en Spanje draait de zomer op volle toeren en is het zonnig en heet. Alleen in het noorden van Spanje zijn meer wolkenvelden. Het kwik stijgt met gemak naar 30 tot 35 graden, in het binnenland van Zuid-Spanje kan het ruim 40 graden worden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.