Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Leon Saris

Centraal Europa

Het is maandag warm op veel plaatsen in Centraal Europa. De maxima lopen uiteen van 17 graden in Frankfurt tot 25 in Boedapest. Op veel plaatsen schijnt de zon en blijft het droog. Alleen in Zwitserland is het koel en vaak bewolkt met enkele buien.

Noord Europa

Op veel plaatsen blijft het droog en zijn er soms brede opklaringen. Ten noorden van Trondheim is het vaker bewolkt met enkele winterse buien voor, ook in Denemarken en later in de omgeving van Göteborg zijn meer wolken met nu en dan regen aanwezig.

West Europa

Het weerbeeld is maandag nogal verschillend in West Europa. In Schotland en Ierland is het droog en vaak zonnig. In Engeland, de Benelux en Frankrijk komen in het algemeen veel wolken en buien voor. Bij buien is in Zuid-Frankrijk kans op onweer.

zuidoost Europa

In Zuidoost Europa is het prima nazomerweer. Het blijft droog en de zon schijnt volop. De temperatuur stijgt maandagmiddag naar 22 graden in Slovenië tot 30 graden in Turkije. Wel staat er op de Egeïsche zee een stevige noordelijke wind.

zuidwest Europa

Enkele buien ontstaan vooral in het noorden van Portugal en Spanje. Ook in de omgeving van de Balearen, Genua en Milaan is de lucht onstabiel met buien. Op de meeste plaatsen in Italië en Zuid-Spanje schijnt de zon geregeld en blijft het droog.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa