Weerbericht Europa

Van onze weerman Alfred Snoek

Centraal Europa

In Duitsland en in Zwitserland valt wat regen of een bui. Het is daarbij nog wel vrij mild. In het noorden van Duitsland is het bewolkt, maar meest droog. Er steekt hier een noordenwind op en daardoor is het vrij koud.

Noord Europa

Langs de Noorse westkust zijn sneeuwbuien actief, elders in Scandinavië is het droog met zelfs flink wat zon. Het is kouder dan de voorgaande dagen met alleen in Denemarken nog echt temperaturen ruim boven nul in de middag.

West Europa

veel bewolking en slechts af en toe zon. Vooral in België, Luxemburg en het noorden van Frankrijk valt ook enige regen. In het zuiden van Frankrijk is het nog vrij mild, elders is het duidelijk kouder dan de voorgaande dagen.

zuidoost Europa

Onder invloed van hogedruk is het droog met zelfs flink wat zon. Het is daarbij vrij zacht met 10 tot 15 graden. In Griekenland en Turkije wordt het in de kustgebieden zelfs nog iets warmer.

zuidwest Europa

Italië kan wederom een rustige dag verwachten met ook geregeld zon. Langs de Spaanse oostkust breekt ook de zon regelmatig door en is de kans op een bui erg klein. In Portugal volgt echter in de loop van de dag regen.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa