Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weervrouw Diana Woei

Centraal Europa

In Duitsland valt vandaag sneeuw of regen en in het noorden gaat het stormen. Ook in de Alpen sneeuwt het vandaag langs de noordflanken. Meer naar het oosten is er ruimte voor de zon en is het weerbeeld rustig. Maxima liggen tussen 5 en 10 graden.

Noord Europa

In Scandinavië is het op veel plaatsen bewolkt en met name in de noordelijke regio's valt soms sneeuw. Met een oost tot zuidoostelijke stroming wordt koude lucht aangevoerd. Op veel plaatsen vriest het overdag. In het noorden vriest het zeer streng.

West Europa

In West-Europa is het zeer wisselvallig weer met buien en regen. In Nederland stormt het enige tijd en kan het in het noordoosten eerst sneeuwen. In het zuiden van Frankrijk is er soms nog zon en is het met zo'n 15 graden nog zacht

zuidoost Europa

In Turkije is het nog vrij wisselvallig met buien en in de bergen sneeuw. In Griekenland en Roemenië knapt het weer op gedurende de dag en wordt het zonnig. In Bulgarije en de landen nabij de Adriatische zee is het vrij zonnig en droog.

zuidwest Europa

In het zuidwesten van Europa is het prima weer met flinke zonnige perioden. Lokaal loopt de temperatuur in Portugal op tot zo'n 20 graden. Ook in Italië is het zonnig en droog. Daar is het zo'n 10 tot 15 graden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.