Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Raymond Klaassen

Centraal Europa

Boven het centrale deel van Europa ligt maandag de kern van een hogedrukgebied. Het is daardoor zonnig en aangenaam warm met maxima van 22 tot 26 graden. In het noorden van Duitsland en Polen neemt later op de dag de bewolking wel wat meer toe.

Noord Europa

Een actief lagedrukgebied trekt gedurende de maandag vanuit het zuidwesten van Noorwegen richting het noordoosten. Lokaal kan er flink wat regen vallen. In het noorden is het eerst nog droog met daar ruimte voor de zon.

West Europa

Hogedruk bepaalt maandag het weerbeeld in de Benelux, Frankrijk en Engeland. In Frankrijk wordt het ruim 30 graden en ook in België en Nederland wordt het zomers warm. Ierland en Schotland houden wel last van buien, maar wel vooral later op de dag.

zuidoost Europa

Lagedruk bepaalt nog steeds het weerbeeld in grote delen van de Balkan en Turkije en Griekenland. Er vallen daar geregeld buien. Boven Slovenië en Kroatië krijgt hogedruk meer invloed. Daardoor blijft het meest droog met flink wat zon.

zuidwest Europa

Het wordt warm maandag in Portugal en Spanje. In het binnenland loopt de temperatuur op tot ruim boven de 30 graden. In de middag neemt de kans op onweer wel toe. Ook in Italië blijft het zonnig en warm, maar ook daar is een enkele bui mogelijk.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa