Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weervrouw Diana Woei

Centraal Europa

In Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk is het onbestendig met veel wolken en buien. Boven de 300 meter sneeuwt het veelal. In de Zwitserse bergen kan lokaal een halve meter sneeuw vallen. In Polen, Slowakije en Hongarije blijft het droog.

Noord Europa

Een zuidelijke stroming voert vochtige lucht aan. In de loop van de vrijdag ontstaan buien. Op veel plaatsen komen sneeuwbuien voor, alleen in Denemarken en het zuiden van Zweden regent het som. Langs de meeste Noorse fjorden blijft het droog.

West Europa

Het is vrij veranderlijk in West Europa. Er zijn diverse zones met wolken en buien. Tussen de buien door komt de zon hier en daar tevoorschijn. Het wordt 7 tot 14 graden van noord naar zuid. In de Pyreneeën en de Franse Alpen sneeuwt het soms flink.

zuidoost Europa

Het is vrijdag vrij wisselend met een mix van wolken, soms zon en een aantal buien. In Slovenië is het meestal bewolkt met kans op natte sneeuw. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3 graden in Ljubljana tot 17 graden op Kreta.

zuidwest Europa

Een actief lagedrukgebied zorgt voor veel wind en buien in Italië. Code rood is vrijdag geldig vanwege de wind in sommige regio's. In Spanje en Portugal staat er minder wind en ontstaan vooral in de noordelijke delen enkele buien.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa