Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Akkoord en sluiten [X]
Er is geregeld zon, maar in het zuidwesten valt mogelijk een bui en later vandaag ook in het noordoosten. Kijk ook op de 24-uurs-prognose.
Opslaan
Weersverwachting Nederland en wereld

Wil je weten hoe de weersverwachting er voor de komende 14 dagen bij jou thuis of op je vakantiebestemming uitziet?

Zoek hier voor het weer voor jouw plaats of bestemming:
Zoeken
Het weer in Nederland: Geregeld zon, lokaal een bui
Vanmiddag schijnt de zon schijnt geregeld, vooral in het midden en zuiden komt naast zon ook bewolking voor. In Brabant en Zeeland valt mogelijk een bui, later op de dag ook in het noordoosten. Het is 17 tot 20 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het oosten, bij zee is de wind soms krachtig, kracht 6. Morgen vallen er vaker buien en er is dan kleine kans op onweer. Het blijft erg zacht, net als de rest van de week. En ook dan blijft het licht wisselvallig.
▼ Onder kaart
Bezig met laden...
Er is geregeld zon, maar in het zuidwesten valt mogelijk een bui en later vandaag ook in het noordoosten. Kijk ook op de 24-uurs-prognose.
Uitleg over de regenradar ▼

Uitleg over de regenradar pagina's


Je kijkt nu naar de regenradar van Weerplaza. Hier zie je live hoe regen en buien, motregen of sneeuw over Nederland trekken. Je kunt ook zien hoe hard het gaat regenen. Als het momenteel ergens in Nederland regent, tonen we ook waar de regen naartoe trekt en hoe laat de neerslag op een bepaalde plaats arriveert.

Regenradar per plaats en buienplanner tot 2 uur vooruit


Je kan de regenradar helemaal voor jouw plaats instellen, door gebruik te maken van de buienplanner bovenaan de pagina. We laten in de buienplanner zien ongeveer hoe laat het gaat regenen en hoe hard. Om de buienplanner te gebruiken, moet eenmalig een plaatsnaam of postcode worden ingevoerd. De verwachting wordt verder elke 5 minuten bijgewerkt.

Uitgebreide mogelijkheden regenradar


Je kan de regenradar naar je eigen smaak instellen. Zo kan de snelheid van de animatie worden aangepast, waarbij 1x het langzaamst is en 4x het snelst. Daarnaast kan je de prognose aan- of uitzetten, de bliksemontladingen tonen en kiezen voor een uitgezoomd beeld ('zoom uit'). Wil je altijd alleen het laatste beeld zien? Gebruik dan de knop 'laatste beeld'. Verder kan je natuurlijk ook de animatie stoppen en starten, of een beeld voor- of achteruit gaan (<< en >>).

De verwachting voor de rest van de dag


Benieuwd naar de regenkansen voor de rest van de dag? Op onze Nederland pagina geven we aan of het later vandaag gaat regenen. Daarnaast zie je ook het uitgebreide weerbericht en de verwachting voor de komende 14 dagen.

Meer bekijken: onweer, hagelkans, motregenradar, neerslagsom


Naast de gewone regenradar hebben we een aantal andere pagina's, die laten zien of het onweert of dat er kans is op hagel (alleen in de zomer) of sneeuw (in de winter). Daarnaast hebben we de motregenradar die ook heel lichte regen en motregen laat zien, en we hebben de neerslagsom, die aangeeft hoeveel regen er is gevallen in de afgelopen uren. Hieronder worden deze pagina's uitgebreider beschreven.

Onweer: op de onweersbeelden wordt bliksem getoond bij onweersbuien boven Nederland, België en een deel van de Noordzee en Duitsland. Bliksem kan horizontaal zijn (wolk-wolk) of verticaal (wolk-grond).

Motregenradar: soms valt er regen die zo fijn is, dat de Regenradar het niet of nauwelijks ziet. De Motregenradar is iets gevoeliger afgesteld en laat meer neerslag zien. Nog gevoeliger is de Regen en wolken radar.

Neerslagsom: de Neerslagsom laat de hoeveelheid neerslag zien die er in één uur tijd is gevallen. De som wordt berekend vanuit de Regenradar en is een vrij behoorlijke schatting. Zeer lichte neerslag is lastiger.

24 uur prognose: Met de 24 uur prognose kun je bekijken wanneer en waar het waarschijnlijk gaat regenen in het komende etmaal. De verwachting is gebaseerd op een weermodel en wordt elke 6 uur opnieuw berekend.

Deel deze pagina op Twitter of Facebook om het weer naar je vrienden te sturen.
 

 
 
 
11:40
12:40
Stop
Snelheid 
1234

Gekozen locatie
Radarachtergrond Radarbeeld Grenzen
Legenda
Weervideo YouTube

Bekijk het uitgebreide video-weerbericht van Weerplaza op YouTube.


Bekijk weervideo
Laatste Weer in het Nieuws

Eén ding is in elk geval zeker; beide paasdagen verlopen zacht. En vooral vandaag is het op veel plaatsen ook droog, maar morgen is de buienkans groter. Er kan dan ook een keer een klap onweer bij zitten.
'Wisselend paasweer'
Laatste Twitter-bericht van onze weerman

Uw weerman Ik denk dat we zo maar even het weer "live" moeten proeven http://t.co/kmHYO7XORM #lekker #zon #zacht #pasen 12:21u

Volg ons op Twitter!
De regenradar checken op je mobiel

Geniet je dagelijks van Weerplaza.nl? Ook op je mobiel of iPad kan je onze weerberichten volgen. Zeer handig voor onderweg of op vakantie.
Mobiele apps