Thumbnail

Maart 2012 bijna op 1


Geplaatst: 1 april 2012 - 11:50 uur  
Het is niet gelukt, maar bijna leverde maart 2012 weer een warmterecord. Maar zeer zacht was het sowieso en ook was het zonnig. Neerslag viel er maar in beperkte mate.
Maart 2012
Maart 2012
De eerste dagen van de maand was er nog niet zoveel zon en viel er nog wel regen. Vooral 7 maart was behoorlijk nat. Toen viel er 11 mm. Maar dat was dan ook meteen meer dan de helft van de maandsom. In totaal viel er niet meer dan 20,1mm Normaal voor maart is 67mm, dus we kunnen best concluderen dat de maand droog is verlopen. De laatste 13 dagen van de maand was het kurkdroog en tegelijkertijd vaan zonnig. Wel was het in de vroege ochtend soms mistig en even grijs, maar daarna was het volop genieten van lenteweer.

Zonsopkomsten waren soms fantastisch
Zonsopkomsten waren soms fantastisch
De lente trakteerde ons ook op hoge maxima. Normaal voor de periode van 19 tot en met 28 maart is ongeveer 10 graden, maar nu kwamen we dikwijls boven de 15 graden uit. Dat we uiteindelijk op een gemiddelde temperatuur van 8,3 graden uitkwamen en niet hoger, is te danken aan de heldere nachten, waarin de minima toch op een redelijk normaal niveau uitkwamen. Daarmee kwamen we niet aan het record van 1991 (8,8 graden) en kwam maart 2012 op de tweede plaats terecht.

Fraai lente weer
Fraai lente weer
Nu we op een kwart van het jaar zitten hebben we al flink wat extremen gezien. De koudegolf van begin februari is weggepoets en gemiddeld is 2012 tot nu toe al weer aan de warme kant. Verder komen we na een iets te natte januari en een droge februari en maart, al weer flink wat neerslag te kort. De zon heeft tot nu toe al zo'n 65 overuren gedraaid.

Plaats een reactie via Facebook:
Twitter Weerplaza Twitter
Goedemorgen. Geleidelijk meer zon. In het zuiden eerst nog mistig en lokaal glad. Tmax, 4 tot 7 graden. https://t.co/lWHsKxUC1K
08:58
Volg Weerplaza op Twitter