Klimaat Manaus

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Manaus en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Manaus

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Manaus

Manaus in Brazilië heeft een tropisch regenwoudklimaat met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 32 graden, met weinig variatie tussen de maanden. De periode tussen juni en augustus is droger en minder vochtig, waardoor deze maanden de beste tijd zijn om Manaus te bezoeken. In deze periode zijn de temperaturen wat hoger, maar blijven gemiddeld nog steeds rond de 33 graden. In de regentijd, van december tot en met mei, kan het erg nat zijn met gemiddelde neerslaghoeveelheden tussen de 285,8 mm in januari tot wel 405,4 mm in maart. Regenval kan in deze periode onvoorspelbaar zijn, met zware regenbuien die kort kunnen duren, maar ook dagenlang kunnen aanhouden. Daarnaast zijn de UV-indexen hoog, met een maximum van 13,6 in september, dus het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Kortom, de beste periode om Manaus te bezoeken is van juni tot en met augustus, wanneer de regenval minimaal is en de temperaturen nog steeds aangenaam zijn.