Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Ben Lankamp

Centraal Europa

Een hogedrukgebied zorgt voor zeer rustig weer in Centraal-Europa. Het is vrijwel overal droog en rondom het Alpengebied en in West-Duitsland is het vrij zonnig. Elders komen vrij veel wolkenvelden voor en is het mistig of nevelig.

Noord Europa

Een lagedrukgebied boven het noorden van Noorwegen zorgt voor veel bewolking en neerslag. In Zweden en Denemarken is het ondanks de bewolking tot veelal droog. In de ochtenduren kan plaatselijk wel dichte mist voorkomen.

West Europa

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa zorgt voor veelal zonnig weer in West-Europa. Alleen in delen van de Benelux en op de Britse Eilanden zijn wolkenvelden aanwezig. In de bewolking is het 1 graad, in de zon kan het 5 tot 10 graden worden.

zuidoost Europa

Het is veelal bewolkt en flink buiig weer in Zuidoost-Europa. Vooral in Griekenland en in delen van Turkije vallen buien met kans op sneeuw. Veelal valt de neerslag als regen. Verder naar het noorden is het vaker droog, maar grijs door bewolking.

zuidwest Europa

Een storing boven het Middellandse Zeegebied zorgt nog altijd voor wisselvallig weer in Zuidwest-Europa. Vooral in Italië vallen buien die soms winters van karakter kunnen zijn. In Spanje en Portugal is het nagenoeg overal zonnig en droog.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.