Het weer in Europa

Weersverwachting

Weerbericht Europa

Van onze weerman Ben Lankamp

Centraal Europa

Het is wisselend weer in Centraal-Europa. Er trekt een storing over die voor veel buien zorgt. Bij de buien is er kans op onweer en in de Alpen is er boven 1500 meter kans op sneeuw. De hoogste temperaturen vinden we in Hongarije terug.

Noord Europa

Een hogedrukgebied boven Noord-Europa zorgt op veel plaatsen voor rustig weer. Het is veelal droog en vooral in Noorwegen is er veel zonneschijn. Een klein lagedrukgebiedje boven Denemarken zorgt daar wel voor bewolking en enkele buien.

West Europa

Het is buiig weer in West-Europa. De lucht op grote hoogte is koud, waardoor verspreid buien ontstaan. Soms komt er hagel en onweer voor. De temperatuur is aan de lage kant met maxima tussen 10 en 16 graden. Tussen de buien door is er wel zonneschijn.

zuidoost Europa

Met uitzondering van Kroatië is het droog in Zuidoost-Europa. Op veel plaatsen schijnt de zon en de temperatuur ligt rond of boven 20 graden. Bij de buien in Kroatië kan het wel even onweren of hagelen. Lokaal kan het ook flink nat worden.

zuidwest Europa

Een actieve storing trekt vrijdag over het zuiden van Spanje en Portugal. Er vallen buien met kans op hagel en onweer en later kan het een paar uur regenen. Ook in het noorden van Italië is het buiig weer met kans op onweer. Elders schijnt de zon volop.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.