Klimaat Bologna

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Bologna en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Bologna

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Bologna

Bologna heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. De beste tijd om dit charmante Italiaanse stadje te bezoeken is van mei tot en met september wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er weinig regen valt. Juni en juli zijn de warmste maanden met een gemiddelde maximumtemperatuur van respectievelijk 35,4 en 37,3 graden. Augustus is ook nog relatief warm met een maximumtemperatuur van 37,5 graden. Van november tot en met februari is het in Bologna over het algemeen koud en nat, met een gemiddelde maximumtemperatuur van respectievelijk 19,6, 16,8, en 13,3 graden. In deze periode kan er ook veel regen vallen, met een gemiddelde van 100,8 mm in februari en 98,7 mm in november. Als je van plan bent om Bologna te bezoeken in de winter, vergeet dan niet om warme kleding mee te nemen.