15-daagse pluim verwachting ECMWF-EXPERT regio Nederland Midden

Temperatuur

Temperatuur

Dauwpunt

Dauwpunt

Neerslag

Neerslag

Bewolking

Bewolking

Windsnelheid

Windsnelheid

Windstoten

Windstoten

Windrichting

Windrichting

Windrichting (kans)

Windrichting (kans)

CAPE

CAPE

Meer weertabellen op I'm Weather

Op onze weerkaartensite I'm Weather vind je nog veel meer tabellen en mogelijkheden om weermodellen met elkaar te vergelijken. 

Kies een regio

Kies regio Nederland
Kies regio België
Kies regio Duitsland
Zuidwest West Midden Noordwest Wadden Oost Noord(oost) Zuid Zuidoost De Kempen Kust Brussel Hainaut Luik Ardennen Luxemburg Hamburg Osnabruck Berlijn Dusseldorf Kassel Dresden Frankfurt Nurnberg Freiburg Munchen Rugen

ECMWF-EXPERT pluim

Bekijk de 15 daagse trend Europees weermodel voor regio Midden. De ECMWF-EXPERT pluim geeft aan wat de (on)zekerheid van de locatieverwachting is. De GFS pluimverwachting is ook beschikbaar voor regio's in België, Luxemburg en Duitsland. Het is ook mogelijk om beide modellen op één pagina te zien, zodat je in één oogopslag de modellen kunt vergelijken. Gebruik het vinkje voor de expert weergave.

Uitleg weerpluim

Weerplaza biedt u een scala aan weersverwachtingen aan. De locatieverwachting is de meest gedetailleerde. De meteoroloog geeft zo nauwkeurig mogelijk aan wat er op uw locatie gaat gebeuren. De getallen suggereren grote zekerheid, maar het blijft een verwachting. Het is daarom handig om ook de 'weerpluim' of 'pluimverwachting' te bekijken. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de (on)zekerheid van de locatieverwachting te bepalen. Ziet u in de 15 daagse bijvoorbeeld dat de 'pluim' heel smal is, dan is er grote zekerheid. Is de bandbreedte juist heel groot, dan is de verwachting voor dat tijdstip onzeker. Dankzij de 15 daagse ziet u dan wel duidelijk hoe de onzekerheden verdeeld zijn.