Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Het is vanavond bewolkt, maar geleidelijk komen hier enkele opklaringen in. In deze opklaringen vormt nevel en mist waardoor vannacht verspreid over het land het zicht slecht is. De temperatuur komt hierbij uit op 1 graad langs de kust tot -2 in Limburg. Er staat amper wind. Overdag trekt deze wind ook niet aan waardoor de mist maar lastig oplost. De temperatuur komt morgenmiddag in de mist uit op zo'n 3 graden, daarbuiten loopt het kwik op naar 6 graden. In de nacht naar dinsdag is er weer kans op vorst.

Het weer de komende dagen

Dinsdag 25 januari: Grijs en rustig weer

Dinsdag is het grijs en bewolkt met op veel plaatsen mist. Het blijft droog, maar voor de zon is geen ruimte. Het waait nauwelijks en het wordt maximaal 4 of 5 graden.

Woensdag 26 januari: Toenemende wind

De wind neemt woensdag in kracht toe en daardoor neemt de mistkans af. Wel is het bewolkt, maar vanuit het noordwesten klaart het geleidelijk op. Het wordt 6 of 7 graden.

Donderdag 27 januari: Vanuit het noorden regen

Donderdag ziet het weerbeeld er anders uit. Vanuit het noorden trekt een regengebied zuidwaarts over het land. Na frontpassage klaart het op en breekt de zon door. Er waait een matige tot krachtige noordwestenwind en het wordt 7 graden.

Wisselvallig

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid toe. Vrijdag trekken buien over het land, in het weekend krijgen we te maken met fronten van een depressie. Het waait soms flink en het wordt 7 tot 9 graden.

Weerkaart

Regenradar