Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Het is nagenoeg overal zonnig. In het oosten en zuidoosten trekt geleidelijk wat bewolking vanuit Duitsland over. Met slechts 15 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 26 graden in Limburg zijn de temperatuurverschillen groot. Dit komt door de matige, aan zee soms vrij krachtige noord(oost)enwind. Vanavond is het nog lang zonnig. In het zuiden en oosten komt ook wat bewolking voor. Morgen is er een mix van zon en wolken. In het zuidoosten is er meer bewolking en kans op een enkele bui in de middag. Het wordt 15 tot 24 graden.

Het weer de komende dagen

Donderdag 8 juni: iets warmer bij noordoostenwind

de wind draait naar het noordoosten en daarmee wordt het iets warmer. In het noordwesten wordt het een graad of 19 en op veel andere plaatsen ligt de middagtemperatuur tussen 20 en 24 graden. In het zuidoosten wordt het met 25 of 26 graden zomers warm. Het weerbeeld bestaat uit zon en stapelwolken en in het zuidoosten kan een enkele bui vallen. 

Vrijdag 9 juni: oplopende temperaturen

de wind zoekt wat meer de oosthoek op en dit zorgt ervoor dat de temperaturen gaan stijgen. Op uitgebreide schaal wordt het zomers warm met 25 graden of meer. De hoogste temperaturen vinden we in het zuidoosten. Hier kan het lokaal 28 of 29 graden worden. In de kustgebieden is het met 18 tot 22 graden minder warm. Het blijft droog met flink wat ruimte voor de zon. 

Zaterdag 10 juni: lokaal mogelijk tropisch warm

zaterdag wordt hoogstwaarschijnlijk de warmste dag van het jaar tot nu toe. De temperatuur stijgt namelijk naar 25 tot lokaal zelfs een tropische 30 of 31 graden in Limburg. Hierbij blijft het droog met flink zonnige perioden. 

Voorlopig zomerse temperaturen

Hoge druk blijft het weerbeeld in onze regio bepalen. Het blijft vaak droog en zonnig, al neemt in de nieuwe week de kans op een enkele bui wel iets toe. Zondag is het nog zeer warm met 25 tot lokaal 30 graden. De dagen daarna daalt de temperatuur iets. Dagelijks wordt het dan 21 tot 27 graden in ons land. 

Wat zien we in juni aan de hemel?

Weerkaart

Regenradar