Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar vanavond en vannacht af. Lokaal valt eerst nog een enkele bui, maar op de meeste plaatsen is het droog. Verder ontstaat in opklaringsgebieden (dichte) mist. Bij weinig wind gaat het licht vriezen waardoor het lokaal glad kan worden. Morgen lost de mist slechts langzaam op. Verder is het wisselend met regionaal ook zon. In de kustgebieden komt een enkele winterse bui voor en het wordt bij weinig wind 1 tot 3 graden.

Het weer de komende dagen

Zaterdag 10 december: grijze en koude dag

Zaterdag start grijs met regionaal dichte mist en gedurende de dag probeert de zon weer door te breken. Met wat zon wordt het in de middag 2 of 3 graden. In mist blijft het kwik steken rond het vriespunt. De buienkans is klein en als het ergens tot een (winterse) bui komt is dit opnieuw langs de westkust. Waaien doet het nauwelijks.

Zondag 11 december: winters

Zondag is het behoorlijk winters. Na een nacht met lichte vorst wordt het ’s middags 0 tot 2 graden. Lokaal kan het een ijsdag (maximumtemperatuur onder het vriespunt) worden. Er is veel bewolking en hooguit af en toe wat zon. In de loop van de dag neemt in Zuid-Nederland de kans op een beetje sneeuw toe. Ook is er langs de westkust nog steeds kans op een enkele winterse bui.

Aanhoudend winters

Na het weekend blijft het vrij winters met maxima tussen -1 en +3 graden en in de nachten op grote schaal vorst. Regionaal kan het zelfs matig vriezen. De wind zit vanaf maandag in de oosthoek en het weerbeeld geeft veel bewolking en slechts af en toe zon. De neerslagkansen zijn vrij klein, maar als er toch iets valt is grote kans op sneeuw.

Winterse buien vanaf de Noordzee.

Weerkaart

Regenradar