Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

De komende uren trekt een neerslaggebied tergend langzaam over ons land heen. In de zuidelijke helft valt voornamelijk regen. Verder noordwaarts is ook natte sneeuw mogelijk en in het noordoosten kan vanavond ook wat droge sneeuw vallen. De middagtemperatuur ligt tussen 1 en 4 graden. Vanavond en vannacht blijft nog een lange tijd lichte regen of (natte) sneeuw vallen. De minima liggen tussen 0 en 5 graden. Morgen regent het van tijd tot tijd bij 2 tot 6 graden.

Het weer de komende dagen

Woensdag 6 december: Af en toe zon

Met maxima van 4 tot 7 graden is het nog steeds aan de koude kant voor begin december. Middagtemperaturen rond 7 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. In de ochtend is er veel bewolking en komen er nog enkele buien voor. In de middag breekt de zon steeds vaker door, vooral in het zuiden en westen van het land. De wind is veelal matig en waait uit het noordwesten.

Daarna: waarschijnlijk iets zachter en nat

De dagen daarna is het vaak bewolkt en trekt er regelmatig een neerslaggebied over het land. De maxima komen uit tussen 4 en 8 graden en meestal valt er gewoon regen, maar een keer weer natte sneeuw is landinwaarts zeker mogelijk. In de nacht ligt het kwik meestal iets boven het vriespunt, maar als het in de nacht een keer goed opklaart komt het tot lichte vorst.

Regen, sneeuw, ijzel. Hoe ontstaan deze vormen van neerslag?

Weerkaart

Regenradar