Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Vannacht is het wisselend bewolkt. In opklaringen koelt het af naar 9 tot 12 graden, lokaal kan nevel of mist ontstaan. Overdag wisselen zon en wolkenvelden af. Met name in het noorden kan bewolking soms hardnekkig zijn. Het blijft droog en bij weinig wind wordt het 16 tot 20 graden. Ook dinsdag is het wisselend bewolkt, droog en rustig septemberweer. Aan de temperatuur verandert weinig.

Het weer de komende dagen

Dinsdag 21 september: Rustig weer door hogedrukinvloeden

Door de invloed van hogedrukgebieden in onze omgeving houden we nog even te maken met rustig septemberweer. Het blijft droog en naast wolkenvelden is de zon ook geregeld te zien. Er staat weinig wind uit een overwegend oostelijke richting. In de middaguren stijgt de temperatuur naar 18 graden. In de nacht koelt het behoorlijk af richting 10 graden.

Woensdag 22 september: Laatste dag met rustig weertype

De astronomische herfst gaat van start en dit valt samen met de voorlopig laatste dag met rustig nazomerweer. Overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog en de temperatuur komt rond 18 à 19 graden uit. De wind draait geleidelijk van het oosten richting het zuiden en dit kondigt een weersomslag aan.

Donderdag 23 september: Wisselvalliger en kouder

Door een verandering van de windrichting bereiken storingen vanaf de Atlantische Oceaan ons land. Van tijd tot tijd valt wat regen of een bui en de temperatuur daalt naar 16 tot 18 graden. Ook staat er meer wind uit het westen tot zuidwesten. Boven land is de wind overwegend matig en in de kustgebieden waait het soms vrij krachtig.

Eerst nog wisselvallig

Vrijdag en het weekend verlopen waarschijnlijk ook vrij wisselvallig en onstuimig. Na het weekend komt ons land op het grensvlak tussen wisselvallig en rustig nazomerweer te liggen. Afhankelijk van de positie van deze grens blijft het nog even wisselvallig of krijgen we een overgang naar een rustiger weertype.

Weerkaart

Regenradar