Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

De bewolking neemt steeds verder toe. Eerst is het nog droog, maar later vanavond en vannacht volgen perioden met lichte regen of motregen. Onder de bewolking koelt het niet verder af dan 13 graden. Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs met regenachtige perioden. In de middag klaart het in het zuidwesten als eerste op. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind waarmee zachte lucht wordt aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het noorden tot 20 graden in het zuidwesten.

Het weer de komende dagen

Woensdag 20 oktober: Zeer zacht en veel wind

Woensdag belooft een zeer zachte dag te worden met temperaturen die op veel plaatsen rond 19 graden uitkomen. Wel is het onstuimig met in het binnenland een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind (5 tot 6 Bft) en aan zee een harde tot stormachtige zuidwester (kracht 7 tot 8). Daarbij zijn zware windstoten mogelijk tot 85 km/uur. Landinwaarts haalt de wind uit naar zo'n 65 km/uur. Het weerbeeld laat veel wolkenvelden zien en vooral in de middag trekken buien over het land.

Donderdag 21 oktober: Opnieuw onstuimig, maar lagere temperaturen

Donderdag komt een lagedrukgebied in de buurt van ons land te liggen en dat levert veel wind en flink wat buien op. De temperatuur valt lager uit dan de voorgaande dagen. Het wordt 14 of 15 graden.

Vrijdag 22 oktober: Wisselvallig

Vrijdag zit de wind in de noordwesthoek en die blaast nog wat frissere lucht naar ons land. De maxima komen uit op slechts 10 tot 12 graden. Het weerbeeld laat een afwisseling zien van zon, stapelwolken en buien. Er staat minder wind dan op donderdag. In het binnenland waait het meestal matig, aan zee (vrij) krachtig tot hard.

Na het weekend opnieuw wisselvallig

Zondag wordt een overwegend droge dag, maar na het weekend krijgt Nederland opnieuw met wisselvallig weer te maken. Daarbij is dagelijks kans op regen en waait het af en toe stevig. Met 12-14 graden is de maximumtemperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar. Kortom: volgende week is het typisch Nederlands herfstweer.

Weerkaart

Regenradar