Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Vannacht komen brede opklaringen voor. In het noorden kan lokaal wat mist of nevel ontstaan en op de Wadden komt nog lage bewolking voor. De minima liggen in het noorden rond het vriespunt, in het zuiden wordt het 2 of 3 graden. Morgen is er geregeld ruimte voor de zon en warmt het op naar 10 tot 16 graden, maar op de Wadden blijft het flink kouder. Later op de dag neemt de bewolking wat meer toe. In de avond en nacht naar donderdag kan er wat regen of en paar buien vallen bij minima van 2 tot 5 graden.

Het weer de komende dagen

Donderdag 4 maart: In het zuiden kans op regen

Donderdag is er veel bewolking en kan er soms regen vallen. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog. Met 6 tot 8 graden is het een stuk minder zacht dan voorgaande dagen. De wind waait uit het noorden en is meest matig. In de nacht naar vrijdag gaat het in het binnenland een paar graden vriezen.

Vrijdag 5 maart: Veel zon en kouder

Vrijdag is het wisselend bewolkt, vooral in het midden en zuiden schijnt de zon flink. De temperatuur loopt uiteen van 5 graden langs de noordkust tot 7 graden elders. In de nacht naar zaterdag is het koud en vriest het landinwaarts een paar graden. Lokaal kan het tot matige vorst komen (-5 graden of lager).

Zaterdag 6 maart: Vrij koude zaterdag

Een koude noordenwind drukt de temperatuur flink zaterdag. Na een nacht met een paar graden vorst en lokaal misschien matige vorst, wordt het zaterdag zo'n 5 of 6 graden. Er is geregeld zon en het blijft droog.

Zondag 7 maart: Zondag weinig verandering

Ook de tweede dag van het weekend verloopt fris. De maxima liggen rond 6 graden. Wel blijft het vrijwel overal droog en worden wolkenvelden afgewisseld met zonnige momenten. In de nacht naar maandag kan het landinwaarts weer licht vriezen.

Maandag 8 maart: Vrijwel droog

Maandag blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is veel bewolking en het is koud met maxima rond 6 of 7 graden. In de nacht en vroege ochtend is het rond het vriespunt.

Geleidelijk iets wisselvalliger

Na het weekend wordt het wisselvalliger en kan er soms regen of zelfs een winterse bui vallen. Ook gaat het van tijd tot tijd harder waaien. Wel neemt de kans op nachtvorst weer af.

Weerkaart

Regenradar