Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Landinwaarts ligt tijdens heldere momenten de temperatuur rond of zelfs iets onder nul. Lokaal is gladheid door bevriezing mogelijk. Er trekt ook af en toe bewolking over en soms valt een (winterse) bui. Morgen breekt af en toe de zon door. Vooral in de kustgebieden is nog een bui mogelijk. Vooral aan zee waait het aardig door, al lijkt de wind wel even iets in kracht af te nemen. Landinwaarts is de wind minder sterk. Het wordt 4 graden langs de oostgrens en 8 graden vlak aan zee.

Het weer de komende dagen

Woensdag 1 december: Regen, daarna nog even zon

Ook woensdag wordt een natte, winderige en relatief zachte dag met maxima rond 9 graden. Later op de dag breekt vanuit het westen de zon nog even door.

Donderdag 2 december: Wisselvallig en weer wat kouder

Vanaf donderdag gaat de middagtemperatuur omlaag naar zo’n 6 graden. In de nacht komt het kwik weer in de buurt van het vriespunt uit. Overdag schijnt de zon af en toe, maar er trekken ook een aantal buien over met kans op winterse neerslag.  

Wisselvallig

De rest van de week en ook in het volgende weekend is het sterk wisselvallig met buien. Op de meeste dagen is het 6 tot 9 graden en ook tijdens de nachtelijke uren is de temperatuur boven het vriespunt. Toch kan het kwik tijdens nachtelijke opklaringen dalen tot dicht bij het vriespunt. 

Weerkaart

Regenradar