Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

De laatste buien verlaten het land de komende uren via het oosten. Het koelt af naar ongeveer 14 graden. Vanochtend is het eerst nog vrij bewolkt, maar de zon breekt gedurende de dag steeds vaker door. 's Middags komen stapelwolken tot ontwikkeling, maar neerslag brengen ze niet of nauwelijks met zich mee. Bij een matige westenwind warmt het op naar 21 tot 25 graden van west naar oost. Zondag zijn de temperaturen vergelijkbaar. Vanuit het noordwesten raakt het in de loop van de dag bewolkt.

Het weer de komende dagen

Zondag 21 augustus: iets grotere buienkans

Op zondag moet de zon meer wolken naast zich dulden en kan lokaal een bui ontstaan. De kans op regen is het grootst in de noordelijke helft van het land. Toch zal het ook dan meestal droog zijn. De maxima komen uit op 22 graden in de kustgebieden en 23 tot 25 graden landinwaarts.

Maandag 22 augustus: een aantal buien

Maandag trekt waarschijnlijk opnieuw een aantal buien over het land. Tussendoor zijn er zonnige perioden en het wordt 22 tot 26 graden.

Volgende week invloed van hogedruk

De dagen daarna wordt het onder invloed van een hogedrukgebied waarschijnlijk droog, zonnig en op grote schaal zomers warm. In het zuidoosten is vanaf woensdag kans op tropische temperaturen. Hoe warm het precies wordt is echter nog afwachten. Later volgende week lijkt de buienkans vervolgens weer toe te nemen.

Hoe ontstaat bliksem? | Expert Explainer

Weerkaart

Regenradar