Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Het is droog met een afwisseling van zonnige perioden en stapelwolken. Daarnaast trekken ook velden met hoge bewolking over. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het noorden geleidelijk toe. Vanavond stijgt de kans op een bui vanuit het noordwesten. Morgen trekken talrijke buien over het land, lokaal met hagel en onweer. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige noordwestenwind wordt het niet warmer dan 9 graden. Later in de middag neemt het aantal buien af.

Het weer de komende dagen

Donderdag 25 april: wisselvallig en vrij koud

Een klein lage drukgebied trekt van west naar oost over de Noordzee en passeert ten noorden van ons land. Er zijn vrij veel wolkenvelden en van tijd tot tijd valt wat regen. Later op de dag wordt de neerslag buiig en breekt af en toe de zon door. De wind komt uit een westelijke richting en is matig van kracht. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden.

Vrijdag 26 april: minder buien

Er zijn minder buien en de zon zal vooral in de middag wat vaker schijnen. Het is rustig weer met een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen. Het wordt 10 tot 13 graden.

Zaterdag 27 april: temperatuur aantal graden omhoog

De wind is naar het zuiden tot zuidoosten gedraaid. De aangevoerde lucht is zachter en de invloed van de koude zee raken we kwijt. In het binnenland wordt het 17 tot 19 graden, alleen op de Wadden is het een paar graden koeler. Er kunnen enkele buien ontstaan, maar er zijn ook genoeg droge perioden met wat zon.

Kans op buien

Met lagedrukinvloed boven de oceaan en hoge in het oosten van Europa en boven Scandinavië keer het koude lenteweer niet terug en hebben we maken met een zuidelijke tot oostelijke stroming. Er is kans op buien, soms ook met onweer, maar de zon zal ook regelmatig schijnen. Aan de middagtemperatuur verandert weinig.

Meer weer video's

Weerkaart

Regenradar