Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

De dag begint lokaal met een mistbank die snel verdwijnt. Verder is er eerst op veel plaatsen ruimte voor wat zonneschijn. In de middag ontstaan landinwaarts een paar buien, lokaal met onweer en plaatselijk veel neerslag. Het wordt 20 tot 22 graden en er staat een zwakke oostelijke wind. Donderdag verandert er weinig in het weerbeeld en de temperatuur. De wind draait naar het zuiden.

Het weer de komende dagen

Vrijdag 6 augustus: Opnieuw buien

Ook vrijdag draait het weer om buien, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. De buien kunnen zeker in de middag weer fel zijn en gepaard gaan met onweer. Soms komt het ook met bakken tegelijk uit de lucht. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en het wordt 21 of 22 graden.

Zaterdag 7 augustus: Dagelijkse gang buien

Ook zaterdag begint droog met geregeld zon, maar in de middag komen op de dagelijkse gang weer buien tot ontwikkeling. Vooral landinwaarts is kans op onweer. Met 19 tot 21 graden blijft het vrij koel. 

Geleidelijk droger met meer zon

Zondag komt het nog tot felle buien, maar na het weekend neemt de kans op een droger weertype duidelijk toe. Er is weliswaar nog kans op een bui, maar de droge perioden overheersen en geregeld schijnt de zon. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 21 tot 24 graden en dat zijn gebruikelijke temperaturen voor de tijd van het jaar.

Weerkaart

Regenradar