Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Vandaag is de zon flink te zien, al trekken ook wolkenvelden van noord naar zuid over het land. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 12 graden en daarbij staat een matige noordenwind. Komende nacht is het vrij helder en landinwaarts kan het plaatselijk licht vriezen. Er vormen zich opnieuw mistbanken. Vrijdag is er iets meer zon, maar het wordt niet warmer dan 11 of 12 graden bij een matige noordenwind.

Het weer de komende dagen

Zaterdag 24 april: Droog met zon

Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft droog. De noordelijke wind zorgt aanvoer van vrij koude lucht. Na een nacht met regionaal een graadje vorst, wordt het in de middag een graad of 12.

Zondag 25 april: Mooie zondag

Ook in de nacht naar zondag koelt het in het binnenland tijdens opklaringen gemakkelijk af tot iets onder nul. Overdag wordt het wederom een graad of 12. Er trekken wolkenvelden over het land, maar de zon is ook geregeld van de partij.

Maandag 26 april: Rustig weerbeeld blijft

Maandag verandert er weinig. Na een koude nacht met minima rond het vriespunt in het binnenland wordt het 11 tot 14 graden. Het blijft droog en er zijn zonnige perioden. De wind waait uit het oosten of noordoosten.

Dinsdag 27 april: Rustige Koningsdag

Ook op Koningsdag begint de dag koud, maar rustig. Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft droog. Net als de dagen ervoor komt de temperatuur in de middag tussen 11 en 14 graden uit. Daar waar juist in de middag de zon even mooi doorbreekt is het zowaar een beetje voorjaar.

Woensdag 28 april: Weinig vera

De veranderingen op woensdag zijn minimaal. Misschien dat er net iets meer bewolking aanwezig is en dat in het noorden van het land een licht buitje valt. De temperatuur blijft aan de magere kant met maximaal 10 tot 14 graden.

Veel van hetzelfde

Tijdens de maandwisseling blijft de wind uit het noorden waaien. Wolken en zon wisselen elkaar af en in de middag wordt het een graad of 12. Voor de tijd van het jaar is dat ronduit koud. Ook kan het in de nachten af en toe tot een graadje vorst komen.

Weerkaart

Regenradar