Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Het blijft droog en naast veel zon zijn enkele stapelwolken te zien. Er staat maar weinig wind en met vanmiddag 20 tot 24 graden is het best warm. Vanavond is het nog lang aangenaam. Vannacht neemt de bewolking geleidelijk toe en koelt het uiteindelijk af naar 10 tot 14 graden. Morgen trekken stevige buien over met lokaal onweer. In het noordoosten en oosten is het nog lange tijd droog met zon. Het wordt 20 tot 23 graden. De dagen daarna is het minder warm met verspreid over het land een aantal buien.

Het weer de komende dagen

Dinsdag 24 mei: koeler met enkele buien

Dinsdag is het met 15 tot 18 graden aanmerkelijk koeler dan vandaag en morgen. Het weerbeeld bestaat uit wolken, af en toe zon en enkele buien die van west naar oost over het land trekken. In de loop van de middag komt er meer ruimte voor de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is op veel plaatsen matig. Aan zee kan het vrij krachtig tot krachtig waaien, windkracht 5 tot 6.

Woensdag 25 mei: zon, enkele bui

Woensdag schijnt de zon behoorlijk vaak en wordt het met 17 tot 20 graden iets warmer dan dinsdag. Ook is kans op een paar buien, vooral later op de dag. De wind zit nog steeds in de zuidwesthoek.

Donderdag 26 mei: nagenoeg droog, niet zomers

Op Hemelvaartsdag is het 16 of 17 graden op de Waddeneilanden tot ruim 20 graden in Limburg. De wind zit in de westhoek en de zon schijnt regelmatig. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar op veel plaatsen blijft het droog.

Licht wisselvallig

Ook de dagen daarna is een bui mogelijk, maar geregeld schijnt ook de zon. De temperatuur komt in de middag uit op 17 tot 20 graden.

Weerkaart

Regenradar