Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

De bewolking neemt verder toe en van west naar oost trekt een gebied met wat regen over ons land. De middagtemperatuur stijgt naar 10 tot 12 graden en daarbij staat een matige zuidenwind, aan zee soms (vrij) krachtig. Vanavond en vannacht komen enkele opklaringen voor, maar er trekken ook meerdere zones met (buiige) regen over. Kouder dan 10 graden wordt het niet. Donderdag overdag vallen meer losse buien en daarbij zijn lokaal onweer en windstoten mogelijk. Het wordt zacht met 12 tot 16 graden en daarbij waait het stevig uit het zuidwesten.

Het weer de komende dagen

Vrijdag 24 maart: zon en buien

Na een nacht met flink wat regen komt het op de laatste dag van de werkweek opnieuw tot buien. Ook zien we de zon regelmatig. Waarschijnlijk komen er in het zuiden, midden en oosten meer buien voor dan in het westen en noorden. De maximumtemperatuur is vergelijkbaar met die van morgen. Het wordt 12 tot 16 graden en er waait nog steeds een stevige zuidwestenwind.

Zaterdag 25 maart: wederom buiig

Zaterdag is de zon weer wat minder vaak te zien en komen er behoorlijk wat buien voor. Deze buien kunnen soms fel zijn met onweer en hagel. De temperatuur komt met 10 tot 12 graden iets lager uit dan vrijdag. 

Zondag 26 maart: noordenwind

Zondag draait de wind naar het noorden en moet het kwik nog wat inleveren. Het wordt maximaal 8 graden op de Waddeneilanden tot 10 graden in Zuid-Nederland. Het weerbeeld blijft wisselvallig met veel wolken en een aantal buien.

Wisselvallig en tijdelijk vrij koud voor eind maart

Ook volgende week houden we dagelijks kans op buien. Op maandag is zelfs wat natte sneeuw mogelijk en wordt het hooguit een graad of 8. In eerste nachten van de week kan het landinwaarts lokaal tot een graadje vorst komen. Later in de week gaat de temperatuur zeer waarschijnlijk wel weer wat omhoog.

Hoe werkt de groene wand in de studio?

Weerkaart

Regenradar