Weerbericht Nederland

Laatste update: Vandaag 12:45 uur

Vandaag en morgen

Uiteindelijk wordt het vanavond op de meeste plaatsen droog, ook neemt de wind sterk in kracht af. Vannacht daalt de temperatuur naar 7 tot 12 graden. Morgen is er een stuk minder wind dan vandaag. Verspreid is nog een enkele bui mogelijk, maar droge perioden hebben de overhand. Met 17 tot 21 graden is het een de warmste dag van de week. In de avond wordt vanuit het westen de bewolking weer dikker, uiteindelijk volgt later in de avond regen.

Woensdag 8 juli: Wolken en soms regen

De bewolking overheerst en de dag begint op de meeste plaatsen met regen. In het noorden wordt het in de loop van de dag droog en breekt de zon nog even door. In het zuiden blijft het langer regenachtig. Er staat over het algemeen niet veel wind en het wordt 16 tot 20 graden.

Donderdag 9 juli: wolken en zon, maar ook regen

Donderdag ligt er eveneens een regenzone over ons land. Regionaal valt een groot deel van de dag regen. In het noorden is de kans op drogere perioden en zelfs wat zon het grootst. In langdurige regen is het slechts 15 of 16 graden, bij opklaringen wordt het 18 tot 20 graden.

Vrijdag 10 juli: Noordwestenwind

Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er valt zo nu en dan een bui. De wind zoekt de noordwesthoek op en zal vooral aan zee tijdelijk toenemen. De aangevoerde lucht is fris, het wordt maximaal 17 tot 20 graden.

Zaterdag 11 juli: Vaker opklaringen

Zaterdag klaart het weer wat vaker op, maar het blijft niet helemaal droog want een enkele middagbui is niet geheel uitgesloten. De temperatuur loopt op naar een graad of 18. 

Zondag 12 juli: Vrijwel droog

Zondag lijkt een overwegend droge dag te worden met zelfs geregeld zon. In de nacht kan het landinwaarts flink afkoelen en ook overdag is het met maximaal 20 graden iets te fris voor midden juli. 

Verdere vooruitzichten: Nieuwe week mogelijk stabiel

Overwegend droog, van tijd tot tijd flink wat zon en heel voorzichtig iets hogere temperaturen. De nachten verlopen relatief fris.