Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Eerst regent het nog flink, maar in de nanacht wordt het in het noordoosten al droog. In de ochtend trekt de regen naar het zuiden weg, maar bewolking blijft overheersen. Toch is er af en toe zon en wordt het een graad of 17 bij een matige tot krachtige noordwestenwind. In de middag neemt de wind geleidelijk verder af. Na het weekeinde is het licht wisselvallig bij temperaturen tussen 17 en 20 graden. Eerst is er niet heel veel wind. Later in de week wordt het winderiger en natter.

Het weer de komende dagen

Dinsdag 29 september: Niet overal droog

Dinsdag komt de wind nog altijd uit het noordwesten. De wind is wel iets minder sterk. De zon weet zo nu en dan door te breken en vooral in het binnenland komt nog een enkele bui tot ontwikkeling. Het wordt 18 of 19 graden.

Woensdag 30 september: Wisselvalligheid blijft

Ook woensdag trekt er weer een regenstoring richting ons land. Het lijkt er nu op dat we daar later op de dag mee te maken krijgen, dus eerst is er wat ruimte voor de zon. De zuidwestenwind trekt aan en het wordt zo'n 17 graden.

Donderdag 1 oktober: Wisselvallige start van oktober

De tiende maand van het jaar start wisselvallig. Door een lagedrukgebied in onze buurt komen wolkenvelden voor en verspreid vallen buien. De meeste buien vallen in de kustgebieden, maar ook landinwaarts blijft het niet droog. 's Middags is het niet veel warmer dan een graad of 15.

Vrijdag 2 oktober: Buien en fris

Door een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden draait de wind bij ons tijdelijk naar het zuiden. Warme lucht stroomt noordwaarts, maar het is even de vraag of die lucht ons land ook bereikt. De kans is vrij klein. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de kans op buien toe. Ook nu blijft het aan de frisse kant met 14 tot 16 graden.

Zaterdag 3 oktober: Weinig verandering

Zaterdag zien we weinig verandering in het weerbeeld. De kans op buien blijft en het wordt opnieuw rond 16 graden.

Aanhoudend wisselvallig

De komende dagen blijft het wisselvallig weer met geregeld buien. De temperatuur ligt tussen 15 en 18 graden.

Weerkaart

Regenradar