Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Vanuit het zuiden breekt in de loop van de dag de zon wat vaker door. In het noorden houdt bewolking de overhand. Het wordt 8 tot 11 graden en er waait een matige zuidenwind. Vanavond en vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen bij minima van 2 tot 5 graden. Morgen start met geregeld zon, maar in de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe. In de avonduren valt in het (noord)westen mogelijk wat regen. Het wordt dan ongeveer 9 graden.

Het weer de komende dagen

Donderdag 26 november: Lokaal wat regen

In de nacht naar donderdag trekt een zwakke regenstoring over het land. Veel meer dan een millimeter regen wordt er niet verwacht. Ook overdag kan plaatselijk eerst nog een klein beetje regen vallen uit het veelal gesloten wolkendek. De temperatuur weet op te lopen tot een graad of 10. 's Middags breekt ook de zon weer door.

Vrijdag 27 november: Koude nacht

Onder de vleugels van een hogedrukgebied is het in de nacht naar vrijdag zo goed als windstil en ook klaart het goed op. De temperatuur kan daardoor landinwaarts misschien wel tot iets onder het vriespunt dalen. Overdag wordt het nog een graad of 8. Het is vriendelijk weer met geregeld zon en weinig wind.

Zaterdag 28 november: Koude novemberdag

Na een nacht met op veel plaatsen een graadje vorst, wordt het overdag niet veel warmer dan zo'n 6 graden. Het kan daarmee de eerste echt wat te koude novemberdag van deze maand worden. Het weerbeeld ziet er overigens vriendelijke uit met een mix tussen wolken en zon.

Zondag 29 november: Vorstnacht

Vorst in de nacht eind november is zeker niet ongebruikelijk en het lijkt er ook op dat in de nacht naar zondag de temperatuur tot iets onder het vriespunt weet te dalen. Overdag zorgt een combinatie van weinig wind en geregeld zon ervoor dat het geen onaardige dag wordt. De temperatuur loopt op naar een graad of 5.

Maandag 30 november: Een beetje winter

Zon en wolken wisselen elkaar af en in de ochtend vriest het op veel plaatsen licht. Regionaal komt mist voor en deze kan best wel een tijdje blijven hangen. Overdag wordt het maximaal 5 graden, onder bewolking en in hardnekkige mist is het enkele graden kouder.

Kouder

Zonnige perioden en enkele wolkenvelden wisselen elkaar af. Het wordt de laatste novemberdagen wat kouder met een maximumtemperatuur rond een graad of 6. In de nacht en vroege ochtend vreist het op veel plaatsen een graadje.

Weerkaart

Regenradar