Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Vanuit het noordwesten trekken vanavond (winterse) buien over het land. In het noordoosten is daarbij sneeuw mogelijk en kan het glad worden. In de nacht wordt het droger en komen enkele opklaringen voor. In het noordoosten kan het dan nog een graadje vriezen. Morgen is er een afwisseling van wolken en zon bij maxima van 5 graden. In de avond volgt vanuit het westen regen, maar landinwaarts is opnieuw wat sneeuw mogelijk met kans op gladheid.

Het weer de komende dagen

Woensdag 27 januari: Warmtefront nadert in de avond

Woensdag trekt de regen weg en is het een groot deel van de dag droog. De zon breekt soms door er waait een matige zuidwestenwind. De temperatuur ligt rond 5 graden. In de avond gaat het vanuit het zuidwesten regenen als een warmtefront ons land bereikt. we komen dan in veel zachtere lucht.

Donderdag 28 januari: Zachtere lucht en regen, maar niet overal

Donderdag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De temperatuur ligt daarbij ruim boven nul. Alleen in het noordoosten blijft de temperatuur duidelijk achter. Als daar neerslag valt, gaat het om natte sneeuw.

Vrijdag 29 januari: Tweedeling

Vrijdag blijft de temperatuur in het noorden van het land duidelijk achter. Ook dan is er kans op natte sneeuw. In de rest van het land valt soms regen. De hoogste temperaturen worden in het uiterste zuiden van het land bereikt en komen rond een graad of 10 uit.

Zaterdag 30 januari: Kouder

Koudere lucht trekt zuidwaarts en dus liggen de temperaturen ook in het zuiden van het land op een veel lager niveau. Overdag wordt het een graad of 4. Zon en wolken wisselen elkaar af en in de kustgebieden valt een winterse bui.

Zondag 31 januari: Koud

Na een nacht met lichte vorst, wordt het overdag een graad of 2. Opnieuw breekt de zon geregeld door, maar vooral in het noorden is ook een enkele sneeuwbui mogelijk.

Zachtere lucht

Na het weekend lijkt zachtere lucht vanuit het zuiden op te dringen. De temperaturen gaan weer omhoog en de kans op regen neemt toe. Misschien dat bij het binnenstromen van de zachte lucht de eerste neerslag nog als sneeuw kan vallen.

Weerkaart

Regenradar