Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Een heldere nacht gaat over in een vrij zonnige ochtend met hooguit wat dunne wolkensluiers. Vanmiddag komen ook stapelwolken tot ontwikkeling die de zon wat meer in de weg kunnen zitten. Het blijft wel droog. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 21 graden aan zee tot 25 of 26 graden in het oosten en zuidoosten. Zondag draait de wind naar het westen en de maximumtemperatuur valt een fractie lager uit. Ook neemt de kans op buien iets toe, maar lange droge perioden overheersen in het weerbeeld.

Het weer de komende dagen

Maandag 4 juli: Hollandse luchten

Vooral in de ochtend zijn er zonnige perioden. In de middag is het wisselend bewolkt met zon en stapelwolken. De meeste zon is voor het zuiden. In het noorden is kans op een lokale bui. Het wordt 20 tot 23 graden bij een matige westenwind.

Dinsdag 5 juli: weinig verandering

Het blijft rustig weer met een wisseling van zon en wolken. De wind draait wat meer naar het westen tot noordwesten. Hierdoor valt de temperatuur een graadje lager uit, het wordt 19 tot 22 graden. In de middag is er kans op een lokale bui.

Dagelijks een paar buien

De wind blijft in de noordwesthoek en daarbij wordt het niet warmer dan 19 tot 23 graden. Het is vaak wisselend bewolkt met vooral in de ochtend en avond zonnige perioden. In de middag kan de zon een tijd verdwijnen en dan is de kans op enkele lokale buien het grootst.

Serie: Natuurgeweld meegemaakt

Weerkaart

Regenradar