Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Zaterdagochtend begint vrijwel overal droog. In het noordoosten is eerst kans op mist. In de loop van de dag volgen er buien vanuit het zuiden. Met name in het binnenland is onweer en hagel mogelijk. Voor de buien uit wordt het 14 tot 16 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig. Zondag is het eveneens wisselvallig met buien. Aan zee is de meeste kans op zon. Het wordt 14 tot 17 graden.

Het weer de komende dagen

Maandag 17 mei: Soms stevige regen- en onweersbuien

Het is nogal onbestendig doordat de kern van een lagedrukgebied over ons land trekt. Daardoor ontstaan er talrijke buien met kans op onweer. Sommige buien laten veel regen achter. De zon is af en toe te zien. Later op de dag verdwijnen de meeste wolken en buien. Het wordt opnieuw maximaal 16 graden. 

Dinsdag 18 mei: Aanhoudend onstabiel

Net als de voorgaande dagen is het ook dinsdag onstabiel weer en is er veel bewolking. Er ontstaan regen- en onweersbuien met het zwaartepunt opnieuw op het binnenland. De temperatuur ligt rond 15 graden.

Woensdag 19 mei: Op veel plaatsen droog

De zon schijnt van tijd tot tijd tussen de stapelwolken door. Op veel plaatsen blijft het droog. Alleen landinwaarts is kans op een bui. Er waait een matige westelijke wind daardoor is de temperatuur vrij gematigd. Het wordt maximaal 16 graden. 

Donderdag 20 mei: Hooguit een enkele bui

Er zijn vaak droge momenten met nu en dan zon. Ergens op de dag kan er een bui overtrekken, een groot deel van de tijd blijft het echter droog. Door een matige zuidwestenwind wordt het net als de afgelopen dagen maximaal 16 graden. 

Vrijdag 21 mei: Stevige westenwind

Een stevige westenwind blaast verschillende wolkenpartijen over ons land. Met name verder landinwaarts ontstaan in de middag enkele buien. In de westelijke kustprovincies blijft het waarschijnlijk de hele vrijdag droog. Door de wind voelt het vrij fris voor eind mei. 

Voorzichtig minder wisselvallig

Gedurende de periode van 21 t/m 25 mei lijkt de wisselvalligheid wat af te nemen, al blijft een enkele bui zeker mogelijk. Warmer wordt het voorlopig echter niet met maxima tussen 15 en 17 graden.

Weerkaart

Regenradar