Podcast: weerbericht van Weerplaza

Weerbericht Nederland

Het weer vandaag en morgen

Het is zwaar bewolkt en het regent of motregent van tijd tot tijd. De temperatuur schommelt daarbij rond een graad of 12 en het waait flink uit het zuidwesten, windkracht 6 of 7 langs de kust. Pas laat in de avond verlaat het gebied met bewolking en regen via het noordoosten ons land. Morgen is het overwegend bewolkt en plaatselijk regent of motregent het nu en dan. Voor de zon is weinig ruimte. Toch is het met maximaal 15 of 16 graden vrij zacht.

Het weer de komende dagen

Zaterdag 31 oktober: Grotendeels droog

Zaterdag zorgt een hogedrukgebied voor grotendeels droog en ook rustig weer. Het is vrij zacht met maxima rond een graad of 16. De zuidenwind waait wel aardig door en in de loop van de dag raakt het vanuit het westen bewolkt. In de avond valt er ook enige tijd regen.

Zondag 1 november: Stevige wind

De temperatuur blijft zondag aan de hoge kant met 15 graden. Wolkenvelden en een stevige wind zijn erg aanwezig. Nu en dan regent of motregen het, maar er zijn ook droge momenten. In de avond klaart het overal wat op. 

Maandag 2 november: Veel wind en soms wat regen

Ook maandag is er veel bewolking aanwezig. Ondanks dat het vaak droog is, kan er soms ook wat regen vallen. Twee dingen vallen op. Zo is het met 17 tot 19, lokaal misschien wel 20 graden bijzonder zacht voor begin november en er staat ook heel veel wind. De zuidwestenwind wordt aan zee hard tot stormachtig met windstoten van zo'n 80 km/u.

Dinsdag 3 november: Meest droog

Dinsdag is het op veel plaatsen een droge dag en als er al wat regen valt is het slechts kortstondig en heel weinig. De wind is wat in kracht afgenomen en met 12 graden is het ook niet meer zo zacht als de dagen ervoor.

Woensdag 4 november: Rustig weer

Woensdag blijft het opnieuw zo goed als droog. De zon komt zo nu en dan tevoorschijn en het wordt maximaal 10 tot 12 graden. Wind staat er woensdag vrijwel niet.

Kalm herfstweer

Onder invloed van een hogedrukgebied is het een aantal dagen kalm herfstweer met een mix van wolken en zonneschijn. Tijdens de nachtelijke uren kan gemakkelijk mist ontstaan en komen de temperaturen in het binnenland rond het vriespunt uit. Overdag wordt het een graad of 11.

Weerkaart

Regenradar