15-daagse pluim verwachting GFS EN ECMWF EXPERT regio Nederland Midden

ECMWF Temperatuur

ECMWF Temperatuur

GFS Temperatuur

GFS Temperatuur

ECMWF Neerslag

ECMWF Neerslag

GFS Neerslag

GFS Neerslag

ECMWF Bewolking

ECMWF Bewolking

GFS Bewolking

GFS Bewolking

ECMWF Windsnelheid

ECMWF Windsnelheid

GFS Windsnelheid

GFS Windsnelheid

ECMWF Windrichting

ECMWF Windrichting

GFS Windrichting

GFS Windrichting

Meer weertabellen op I'm Weather

Op onze weerkaartensite I'm Weather vind je nog veel meer tabellen en mogelijkheden om weermodellen met elkaar te vergelijken. 

Kies een regio

Kies regio Nederland
Kies regio België
Kies regio Duitsland
Zuidwest West Midden Noordwest Wadden Oost Noord(oost) Zuid Zuidoost De Kempen Kust Brussel Hainaut Luik Ardennen Luxemburg Hamburg Osnabruck Berlijn Dusseldorf Kassel Dresden Frankfurt Nurnberg Freiburg Munchen Rugen

GFS EN ECMWF EXPERT pluim

Bekijk de 15 daagse trend Europees en Amerikaans weermodel voor regio Ardennen. De GFS EN ECMWF EXPERT pluim geeft aan wat de (on)zekerheid van de locatieverwachting is. De GFS pluimverwachting is ook beschikbaar voor regio's in België, Luxemburg en Duitsland. Het is ook mogelijk om beide modellen op één pagina te zien, zodat je in één oogopslag de modellen kunt vergelijken. Gebruik het vinkje voor de expert weergave.

Uitleg weerpluim

Weerplaza biedt u een scala aan weersverwachtingen aan. De locatieverwachting is de meest gedetailleerde. De meteoroloog geeft zo nauwkeurig mogelijk aan wat er op uw locatie gaat gebeuren. De getallen suggereren grote zekerheid, maar het blijft een verwachting. Het is daarom handig om ook de 'weerpluim' of 'pluimverwachting' te bekijken. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de (on)zekerheid van de locatieverwachting te bepalen. Ziet u in de 15 daagse bijvoorbeeld dat de 'pluim' heel smal is, dan is er grote zekerheid. Is de bandbreedte juist heel groot, dan is de verwachting voor dat tijdstip onzeker. Dankzij de 15 daagse ziet u dan wel duidelijk hoe de onzekerheden verdeeld zijn.