Klimaat Peking

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Peking en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Peking

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Peking

Beijing heeft een gematigd landklimaat met vier duidelijke seizoenen. De zomers zijn warm en vochtig, terwijl de winters koud en droog zijn. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Beijing is ongeveer 13°C, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 30°C in juli en een gemiddelde minimumtemperatuur van -8°C in januari. Als toerist is de beste periode om naar Beijing te gaan van maart tot mei en van september tot november. In deze maanden zijn de temperaturen mild en aangenaam en is er minder kans op neerslag. De lente wordt gekenmerkt door heldere luchten en bloeiende bloemen, terwijl de herfst prachtig gekleurde bomen biedt. In de zomermaanden kan het erg heet en vochtig worden, met temperaturen die boven de 35°C uitkomen en frequente regenval. De winter is koud en droog, met temperaturen die onder het vriespunt kunnen dalen en vaak sterke winden. Het kan ook af en toe sneeuwen in Beijing. Het is dan ook belangrijk om warme kleding mee te nemen als je in de winter naar Beijing reist.