Klimaat Hong Kong

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Hong Kong en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Hong Kong

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Hong Kong

Hong Kong heeft een subtropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De zomers (juni tot augustus) zijn heet en vochtig met temperaturen die kunnen oplopen tot 33 graden. Regenval is ook frequent tijdens deze periode, waarbij augustus meestal de natste maand is met een gemiddelde regenval van 321 mm. De winter (december tot februari) in Hong Kong is relatief mild met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. De droogste maanden zijn oktober en november, terwijl januari en februari de koelste maanden zijn. De beste tijd om Hong Kong te bezoeken is in de herfst (september tot november) wanneer het weer aangenaam is met zachte temperaturen en minder regenval. Echter, als je van plan bent om Hong Kong te bezoeken tijdens de zomer, zorg dan dat je genoeg hydrateert en beschermt tegen de zon, aangezien de UV-index hoog is tijdens deze periode.