Klimaat Jaipur

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Jaipur en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Jaipur

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Jaipur

Jaipur ligt in het noorden van India en heeft een droog en heet woestijnklimaat. De zomers zijn lang en zeer warm, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40 graden in de maanden april tot en met juni. De luchtvochtigheid is laag, waardoor de hitte dragelijker aanvoelt dan in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. De beste periode om Jaipur te bezoeken als toerist is van oktober tot en met maart. In deze periode zijn de temperaturen aangenamer en ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 27 en 38 graden. De maanden juli en augustus zijn de natste maanden in Jaipur, met grote kans op hevige regenval en overstromingen. In de wintermaanden kan het 's nachts afkoelen tot rond het vriespunt, dus het is aan te raden om warme kleding mee te nemen. Over het algemeen is Jaipur echter het hele jaar door goed te bezoeken voor toeristen die van warme temperaturen houden.