Klimaat Panaji

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Panaji en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Panaji

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Panaji

Panaji, gelegen in het westen van India, heeft een tropisch klimaat. De stad heeft te maken met twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. De beste periode om Panaji te bezoeken is van december tot en met februari. In deze periode is het weer aangenaam met temperaturen tussen de 28 en 32 graden en weinig neerslag. Het regenseizoen in Panaji begint in juni en duurt tot en met september. In deze maanden valt er veel neerslag, vooral in juli en augustus. Gemiddeld valt er in deze periode meer dan 500 millimeter regen per maand. Door de hoge luchtvochtigheid voelt de temperatuur ook hoger aan. Tijdens het regenseizoen kunnen er ook tropische stormen voorkomen. Toeristen worden aangeraden om in deze periode extra voorzichtig te zijn.