Klimaat Tokio

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Tokio en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Tokio

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Tokio

Tokio heeft een vochtig subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om de stad te bezoeken als toerist is in de lente tussen maart en mei, en in de herfst tussen september en november. In deze periodes zijn de temperaturen mild en het weer is meestal droog met weinig regen en een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden. De zomermaanden, van juni tot en met augustus, zijn erg warm en vochtig met hoogtes die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Het regenseizoen vindt plaats in juni en juli, wat kan leiden tot overstromingen en tyfoons. De wintermaanden zijn koel met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 10 graden en weinig dagen met sneeuw. Het kan ook erg winderig zijn in de winter. In januari en februari kunnen de temperaturen nogal variëren, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 15 graden. Over het algemeen blijft Tokio een populaire vakantiebestemming gedurende het hele jaar, maar het is belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden bij het plannen van een reis.