Klimaat Ayutthaya

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Ayutthaya en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Ayutthaya

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Ayutthaya

Ayutthaya, gelegen in Thailand, heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en veel neerslag gedurende het hele jaar. De beste periode om naar Ayutthaya te reizen als toerist is van december tot februari, wanneer de temperaturen iets afnemen en de neerslag minimaal is. De maanden maart en april zijn de warmste maanden met temperaturen boven de 36 graden en een hoge luchtvochtigheid. Deze maanden worden ook gekenmerkt door zware regenbuien die overstromingen en verkeershinder kunnen veroorzaken. In mei, juni, juli en augustus neemt de neerslag toe en bereiken de temperaturen nog steeds bijna 40 graden. September en oktober zijn de natste maanden met bijna 300 mm regen per maand, wat soms kan leiden tot overstromingen. In november neemt de neerslag af en wordt het weer wat aangenamer. Houd tijdens een bezoek aan Ayutthaya rekening met de hoge temperaturen en veel neerslag en plan uw reis dienovereenkomstig.