Klimaat Ko Samui

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Ko Samui en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Ko Samui

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Ko Samui

Koh Samui, gelegen in Thailand, heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De beste periode om Koh Samui te bezoeken is van december tot februari, wanneer de temperaturen rond de 28°C liggen en de regenval minimaal is. De maanden mei tot en met september zijn het minst geschikt voor een bezoek, vanwege de hoge regenval en kans op tropische stormen. In januari, de koelste maand, liggen de gemiddelde temperaturen rond de 28,6°C, terwijl de gemiddelde regenval 126,3 mm bedraagt. Februari is droger en warmer met temperaturen tot 28,9°C en een gemiddelde regenval van 34,3 mm. In maart ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30,2°C, terwijl de regenval daalt naar 32,8 mm. In april stijgt de temperatuur naar 31,3°C, maar neemt de regenval toe tot 133 mm. Mei en juni zijn ook warme maanden met temperaturen tot 31,3°C, maar daalt de regenval naar 78,9 mm en 110,0 mm respectievelijk. In juli neemt de regenval weer toe tot 78,6 mm, terwijl de gemiddelde temperatuur rond de 31,1°C ligt. Augustus is een ander droogere maand met een gemiddelde regenval van 70,8 mm en temperaturen tot 30,7°C. In september en oktober daalt de temperatuur naar respectievelijk 30,0°C en 29,4°C, terwijl de regenval stijgt tot respectievelijk 144,7 mm en 241,9 mm. November en december zijn de natste maanden met gemiddelde regenval van 328,4 mm en 194,3 mm respectievelijk, terwijl de temperaturen dalen tot rond de 29°C.