Klimaat Seoel

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Seoel en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Seoel

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Seoel

Seoul in Zuid-Korea kent een vochtig continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. De beste tijd om deze prachtige stad te bezoeken is van maart tot en met mei en van september tot en met november. In deze maanden is het weer mild en aangenaam. In de zomermaanden kan het erg heet en vochtig zijn, terwijl de wintermaanden erg koud kunnen zijn met temperaturen die soms zelfs onder het vriespunt liggen. De zomermaanden zijn van juni tot en met augustus en deze periode brengt veel regen met zich mee. Juli is de natste maand met gemiddeld 284,2 mm regen. Ook kan de luchtvochtigheid in de zomer erg hoog zijn, wat het benauwd kan maken. De wintermaanden zijn van december tot en met februari, waarbij de temperaturen onder het vriespunt kunnen liggen. Februari is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 12,8 °C. Houd er rekening mee dat het in deze maanden kan sneeuwen. Als je op zoek bent naar aangename temperaturen en minder regen, dan zijn de maanden maart tot en met mei en september tot en met november ideaal. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 19 en 29,6 °C en valt er minder regen dan in de zomermaanden. De beste periode is in oktober waarbij de gemiddelde temperatuur 26,3°C is en de regenval minder is dan in de voorgaande maanden. Kortom, bezoek Seoul in de lente of herfst voor het aangenaamste weer.