Klimaat Montpellier

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Montpellier en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Montpellier

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Montpellier

Montpellier heeft mediterrane klimaatkenmerken met warme en droge zomers en zachte en vochtige winters. De beste tijd om Montpellier te bezoeken voor toeristen is van juni tot en met september. In juni en juli zijn de temperaturen gemiddeld boven de 30 graden en is er weinig kans op regen. In augustus neemt de kans op regen iets toe, maar blijft de temperatuur nog steeds aangenaam. In de wintermaanden, van december tot en met februari, zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 15 en 17 graden en is er relatief meer regen. Toch kan het in deze periode ook nog aangenaam zijn om Montpellier te bezoeken. In maart en april stijgen de temperaturen weer naar gemiddeld 20 graden en neemt de kans op regen iets af. Ook deze maanden kunnen dus een goede tijd zijn om Montpellier te bezoeken.