Klimaat Rennes

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Rennes en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Rennes

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Rennes

Rennes, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, heeft een gematigd zeeklimaat. De temperaturen variëren enigszins gedurende het hele jaar, met koele winters en aangename zomers. De beste tijd om Rennes te bezoeken is van mei tot september, wanneer de temperatuur stijgt en het weer over het algemeen aangenaam is. In de wintermaanden, van december tot februari, zijn de temperaturen gemiddeld rond de 14 graden. Het kan echter regenachtig en winderig zijn, met een gemiddelde regenval van 62,3 mm in februari. In de zomermaanden, van juni tot augustus, stijgt de temperatuur tot gemiddeld 30 graden en is er minder regen, met slechts 48,9 mm in juli. Als u Rennes bezoekt in de herfst of de lente, moet u voorbereid zijn op variabele weersomstandigheden, waaronder regen en wind. Maart en april zijn erg nat, met gemiddelde neerslag van respectievelijk 56,1 en 61,5 mm. Oktober heeft de meeste regen in Rennes, met gemiddeld 83,6 mm. De beste tijd om Rennes te bezoeken is echter in de zomer, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de kans op zwaardere regenval kleiner is.