Klimaat Kefalonia

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Kefalonia en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Kefalonia

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Kefalonia

Kefalonia, gelegen in Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met hete en droge zomers en milde winters. De beste periode om Kefalonia te bezoeken is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen hoog zijn en er weinig regen valt. In juli en augustus zijn de temperaturen het hoogst, met gemiddelde maximumtemperaturen van 27,8 graden. De luchtvochtigheid is dan echter ook hoog. In de wintermaanden is het op Kefalonia aanzienlijk kouder en regenachtiger. De maanden november tot en met januari hebben de meeste neerslag, met gemiddelde regenval van 144,7 tot 196,6 millimeter. De temperaturen zijn dan ook gemiddeld lager, met maximumtemperaturen van 16,4 tot 18,1 graden. Toch kan Kefalonia in de wintermaanden ook een mooie bestemming zijn voor wie van regenachtig weer houdt en geniet van de groene omgeving.