Klimaat Nauplion

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Nauplion en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Nauplion

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Nauplion

Nafplio, gelegen aan de kust van Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. De beste tijd om Nafplio te bezoeken is tussen april en oktober, wanneer de temperatuur gemiddeld tussen de 22,8 en 33 graden ligt. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met maximum temperaturen van 33,0 tot 33,5 graden. Regenval is minimaal in de zomer, met slechts 3,2 tot 4,6 millimeter gemiddelde regen in juli en augustus. Voor toeristen die gevoelig zijn voor de hitte, is juni of september misschien een betere keuze, met temperaturen tussen de 26,8 en 30,9 graden en gemiddelde regenval van 12,8 tot 28,4 millimeter. De wintermaanden, van december tot februari, zijn koeler en natter met gemiddelde temperaturen tussen 17,7 en 18,1 graden en gemiddelde regenval van 41,3 tot 59,1 millimeter.