Klimaat Páros

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Páros en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Páros

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Páros

Paros, gelegen in de Egeïsche Zee, heeft een mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn droog en warm, terwijl de winters mild en nat zijn. De beste periode om naar Paros te gaan als toerist is van juni tot september, wanneer de temperaturen rond de 25 tot 27 graden liggen en er weinig tot geen regen valt. In juli en augustus kan het wel erg druk zijn op het eiland. In de lente, van april tot mei, is het ook aangenaam met temperaturen tussen de 19 en 22 graden, terwijl de lente en de herfst (september tot oktober) ideaal zijn voor wie de drukte wil vermijden. In deze maanden is het gemiddeld 18 tot 24 graden met wat meer kans op regen. In de wintermaanden kan het kouder en regenachtig zijn, met temperaturen rond de 16 graden in januari en februari en rond de 18 graden in december. Het is dan minder geschikt voor een strandvakantie, maar wel ideaal voor wandelingen en het verkennen van het eiland.