Klimaat Thessaloniki

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Thessaloniki en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Thessaloniki

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Thessaloniki

Thessaloniki, gelegen in Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De zomers kunnen erg heet zijn met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden in juli en augustus. De winters zijn over het algemeen mild en het vriest zelden in Thessaloniki. De beste periode om Thessaloniki te bezoeken als toerist is in de lente en vroege herfst, van maart tot en met oktober. De lente en herfst zijn aangenaam met temperaturen rond de 20 graden. In de zomer kan het erg warm worden, maar de stad heeft veel schaduwrijke plekken en de kust biedt verkoeling en verfrissing. De wintermaanden zijn koeler met temperaturen die dalen tot onder de 10 graden en de kans op regen is dan groter.