Klimaat Zakynthos

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Zakynthos en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Zakynthos

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Zakynthos

Zakynthos, gelegen aan de westkust van Griekenland, kent een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. De beste periode om Zakynthos te bezoeken is van april tot en met juni of van september tot oktober. In deze maanden liggen de temperaturen tussen de 20 en 28 graden en valt er weinig regen. Juli en augustus zijn de heetste maanden met temperaturen rond de 30 graden en weinig regen. In de wintermaanden kan er flink wat regen vallen en liggen de temperaturen tussen de 16 en 18 graden. In januari is de gemiddelde temperatuur op Zakynthos 16. 9 graden, met een maximum windkracht van 6. 0 en gemiddeld 202. 8 mm regen. In februari blijft de temperatuur nagenoeg gelijk, maar is er minder regenval met een gemiddelde van 124. 7 mm. In maart stijgt de gemiddelde temperatuur naar 17. 6 graden en valt er nog minder regen met gemiddeld 94. 6 mm. In april stijgen de temperaturen naar 20. 7 graden en valt er nog maar gemiddeld 29. 9 mm regen. In mei en juni zijn de temperaturen respectievelijk 23. 7 en 27. 9 graden en valt er erg weinig regen. In deze maanden is de maximale windkracht 5. 0. In juli en augustus stijgen de temperaturen naar 29. 2 en 30. 2 graden en valt er erg weinig regen. In september daalt de temperatuur weer naar 28 graden, maar kan er wel meer regen vallen met gemiddeld 71. 7 mm. Oktober en november zijn de natste maanden met gemiddeld 134. 5 en 221. 5 mm regen per maand en temperaturen rond de 24 en 22 graden. In december daalt de temperatuur naar 18. 3 graden en valt er nog steeds veel regen met gemiddeld 166. 6 mm.