Klimaat Genua

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Genua en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Genua

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Genua

Genoa heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, liggen de temperaturen tussen de 27. 7 en 30. 4 graden. Hierbij komt een gemiddelde regenval van ongeveer 57 mm per maand voor. In de winterperiode, van december tot en met februari, liggen de temperaturen tussen de 14. 3 en 15. 2 graden. De neerslag is dan wel iets hoger dan in de zomer, met gemiddeld 116. 1 mm per maand. De beste periode om naar Genoa te gaan als toerist zijn de maanden mei, juni en september. Deze maanden hebben aangename temperaturen van ongeveer 23 graden en een gemiddelde regenval van minder dan 100 mm per maand. Hierdoor zijn de omstandigheden ideaal om de stad te ontdekken en te genieten van alles wat Genoa te bieden heeft.