Klimaat Milaan

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Milaan en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Milaan

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Milaan

Milaan heeft een gematigd klimaat met vier seizoenen en redelijk wat neerslag gedurende het hele jaar. De zomers zijn warm en vochtig, terwijl de winters koud en nat zijn. Januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar, met temperaturen rond de 13°C en 16°C. De maanden maart, april en mei zijn milder, met temperaturen rond de 23°C in maart en 28°C in mei. Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, met temperaturen rond de 35°C en veel zon.

Als je Milaan als toerist wilt bezoeken, is de beste periode om te gaan van maart tot mei en van september tot november. De temperaturen zijn aangenaam en er is minder kans op regen dan in de zomermaanden. In de winter kan het behoorlijk koud zijn en kan er veel neerslag vallen, wat het verkennen van de stad minder aangenaam kan maken.