Klimaat Parma

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Parma en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Parma

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Parma

Parma heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koele winters. De beste tijd om naar Parma te gaan als toerist is in de lente of in de vroege herfst wanneer het weer mild is en er minder regen valt. Maart en april zijn de ideale maanden om de stad te bezoeken, met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Het weer is zonnig en er zijn minder kans op regen dan in de zomermaanden. De zomer in Parma is warm en droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot 36 graden in juli en augustus. Er valt niet veel regen in deze maanden, maar de stad kan erg benauwd aanvoelen. September en oktober zijn ook goede maanden om Parma te bezoeken met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden. In de winter, van november tot februari, kan het behoorlijk koud worden met temperaturen die soms onder de 10 graden zakken. Het kan ook regenachtig zijn met een gemiddelde neerslag van ongeveer 80 mm per maand. Het is dus niet de beste tijd om Parma te bezoeken, tenzij je geïnteresseerd bent in de kerstmarkten en festivals die in deze periode worden gehouden.