Klimaat Pisa

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Pisa en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Pisa

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Pisa

Pisa ligt in het westen van Italië en heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn. De beste periode om Pisa te bezoeken als toerist is in mei, juni, september en oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder regen valt. In de zomermaanden kan het erg heet worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. In de wintermaanden kan het flink regenen, met name in november en december. Vanaf maart wordt het weer in Pisa langzaamaan warmer en droger. In mei en juni zijn de temperaturen op hun aangenaamst en valt er weinig regen. In juli en augustus kan het erg heet worden, met temperaturen boven de 30 graden. September en oktober zijn ook goede maanden om Pisa te bezoeken, met mildere temperaturen en minder regen dan in de wintermaanden. In de wintermaanden kan het flink regenen, met name in november en december. Toch kan het in deze maanden ook nog aangenaam zijn, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 15 graden.