Klimaat Ravenna

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Ravenna en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Ravenna

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Ravenna

Ravenna, gelegen in het noorden van Italië, heeft een gematigd mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de wintermaanden kan de maximumtemperatuur dalen tot 12,6 graden in januari en 13 graden in december. De gemiddelde regenval is in deze maanden respectievelijk 45,8 en 56,7 millimeter. De beste periode om Ravenna te bezoeken is van mei tot en met september. In deze maanden is het weer aangenaam en zonnig met temperaturen tussen 23,7 en 33,4 graden. De gemiddelde regenval is in deze periode lager dan in de wintermaanden, met uitzondering van september, waarin er gemiddeld 83,9 millimeter regen valt. In juni valt er het minste regen, namelijk gemiddeld 38,9 millimeter. De maximale UV-index ligt in de zomermaanden tussen de 7,0 en 8,0, wat betekent dat de zonkracht sterk is. Het is daarom belangrijk om voldoende zonnebescherming te gebruiken. Kortom, de zomermaanden zijn de ideale tijd om te genieten van al het moois dat Ravenna te bieden heeft.