Klimaat Turijn

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Turijn en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Turijn

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Turijn

Turin, gelegen in het noorden van Italië, heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. De maanden juni tot en met augustus zijn de warmste maanden met een maximumtemperatuur van rond de 33 graden. De gemiddelde regenval is dan relatief laag, rond de 120 millimeter per maand. Voor toeristen is dit dan ook de beste periode om een bezoek te brengen aan de stad. Ook de maanden september en oktober zijn nog aangenaam met een gemiddelde temperatuur van rond de 23 graden, maar er kan wel meer regen vallen. In de winter kan het koud worden in Turin, met temperaturen die soms tot onder het vriespunt dalen. Toch kan ook tijdens deze periode een bezoek aan de stad zeker de moeite waard zijn, bijvoorbeeld om te genieten van de winterse sferen tijdens de kerstperiode.