Klimaat Florianópolis

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Florianópolis en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Florianópolis

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Florianópolis

Florianópolis, gelegen aan de oostkust van Brazilië, heeft een tropisch klimaat met warme temperaturen het hele jaar door. De beste tijd om naar Florianópolis te reizen is tussen maart en november, wanneer het minder regenachtig is. De temperaturen variëren van 24°C in juli tot 32°C in januari. De UV-index is hoog gedurende het hele jaar met pieken in januari en december. Regen valt voornamelijk in de zomermaanden van december tot februari, met een gemiddelde regenval van 136 mm in december en 184 mm in januari. In april is het weer droger met een gemiddelde regenval van 84,8 mm. Kortom, Florianópolis is het hele jaar door een warme bestemming, maar voor toeristen zijn de maanden maart tot november de beste tijd om te bezoeken vanwege de lagere regenval en aangename temperaturen.