Klimaat Salvador

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Salvador en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Salvador

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Salvador

Salvador, gelegen aan de oostkust van Brazilië, heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en regen gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 27 en 31 graden. De maanden november tot en met maart zijn het natste, met een gemiddelde regenval van meer dan 100 mm per maand. De droogste maanden zijn augustus en september, met minder dan 75 mm regen per maand. Als toerist is de beste periode om Salvador te bezoeken tussen juni en september, wanneer het weer droger en minder heet is. De temperaturen zijn nog steeds hoog genoeg voor een dagje aan het strand, terwijl de lagere regenval het verkennen van de stad aangenamer maakt. Houd er rekening mee dat de UV-index in Salvador het hele jaar door hoog is, dus het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon.