Klimaat Asunción

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Asunción en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Asunción

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Asunción

Asuncion, de hoofdstad van Paraguay, heeft een subtropisch klimaat met hete zomers en milde winters. De beste periode om naar Asuncion te gaan is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen comfortabel zijn en er minder regen valt.

In de zomermaanden januari en februari kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 37 graden Celsius met een hoge UV-index. De regenval is dan ook hoog, met gemiddeld meer dan 100 millimeter regen per maand. In de wintermaanden juni en juli dalen de temperaturen tot gemiddeld 30 graden Celsius, terwijl er minder regen valt. Augustus en september zijn de droogste maanden met gemiddeld minder dan 60 millimeter regen per maand.

Kortom, Asuncion is het hele jaar door een aangename bestemming, maar voor een ideale vakantie zijn de maanden mei tot en met september de beste keuze vanwege de lagere temperaturen en de drogere periode.