Klimaat Cuzco

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Cuzco en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Cuzco

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Cuzco

Cusco is een stad in het zuiden van Peru en staat bekend om zijn indrukwekkende Inca-ruïnes en rijke geschiedenis. Het klimaat in Cusco is gematigd en vochtig, met twee seizoenen per jaar. Het droge seizoen loopt van april tot oktober, en het regenseizoen loopt van november tot maart. In de maanden november tot en met maart is er meer regenval en kan het soms flink afkoelen. De beste periode om Cusco te bezoeken is tijdens het droge seizoen van april tot en met oktober. In deze maanden is het weer aangenaam en zijn de temperaturen mild, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 17°C. De maanden juni tot en met augustus zijn het meest populaire om Cusco te bezoeken, vanwege de zonnige dagen en aangename temperaturen. Bovendien zijn deze maanden ideaal voor het verkennen van de Inca-ruïnes en het maken van wandelingen door de prachtige bergen rondom de stad. Reizigers die naar Cusco reizen in de maanden november tot en met maart, moeten zich voorbereiden op regenachtige dagen en koelere temperaturen.