Klimaat Montevideo

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Montevideo en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Montevideo

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Montevideo

Montevideo, gelegen aan de kust van Uruguay, heeft een gematigd zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomer (januari en februari) is rond de 31 graden, terwijl in de winter (juli) de temperatuur gemiddeld 19 graden is. De stad heeft een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 1. 100 mm, waarvan het grootste deel valt in de maanden juni tot en met september. De beste periode om Montevideo te bezoeken is van november tot en met maart, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder regen valt. In deze periode is de UV-index hoog, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. De zomermaanden zijn ook perfect voor een bezoek aan de prachtige stranden van Montevideo.