Opklaringen

Jeroen Elferink

Van onze weerman Jeroen Elferink

Jeroen Elferink

Op een enkele bui na is het droog en het klaart ook af en toe op. De zuidwestenwind begint aan zee al wat aan te trekken. Overdag staat boven land een windkracht 4 tot 5 en aan zee een volle windkracht 6. In het Waddengebied is zelfs even een harde bries, kracht 7 mogelijk. In de ochtend breekt af en toe de zon door en is het zo goed als overal droog. In de middag volgen buien, lokaal met onweer. Het wordt maximaal 18 graden aan zee tot 21 graden in de oostelijke helft van het land.

Uitgebreid weerbericht Nederland

Weervideo's

Stedentrip top 10

Stedentrip top 10

Een stedentrip boeken? Bekijk de bestemmingen in de stedentrip top 10 of zoek zelf jouw ideale bestemming in landen als België, Duitsland, Frankrijk of Groot-Brittannië.

BE Antwerpen 23 °C
ES Barcelona 29 °C
DE Berlijn 25 °C
HU Boedapest 34 °C
GB Londen 24 °C
US New York City 35 °C
FR Parijs 26 °C
CZ Praag 27 °C
IT Rome 38 °C
SE Stockholm 24 °C

Korte vakantie top 10

Korte vakantie top 10

Een paar dagen uitwaaien aan het strand? Of juist eropuit gaan om te shoppen, een paar dagen wellness of andere activiteiten? Bekijk de top 10 voor een korte vakantie.

Beekbergen 23 °C
Bergen aan Zee 19 °C
Den Burg 19 °C
Groningen 22 °C
Haarlem 20 °C
Leiden 20 °C
Maastricht 24 °C
Noordwijk aan Zee 19 °C
Rotterdam 22 °C
Simmerath 21 °C

Weer in beeld

Meerdaagse weersverwachting

Files en vertragingen

Meldingen staan aan

Je ontvangt momenteel meldingen bij extreem weer en belangrijk weernieuws.

Bel icoon

Meldingen aanzetten

Wil je meldingen ontvangen bij extreem weer en belangrijk weernieuws? Niet te vaak, alleen als het echt belangrijk is.

Bel icoon

Wil je meldingen ontvangen?

Wil je meldingen ontvangen bij extreem weer en belangrijk weernieuws?

Klik op het slotje in je adresbalk of ga naar je browser-instellingen om notificaties voor Weerplaza toe te laten.

Bel icoon

I'm Weather

Op onze weerkaarten website I'm Weather bekijk je gemakkelijk detailverwachtingen volgens het Infoplaza weermodel. Ook kun je per weerparameter een vergelijking maken voor elke locatie tussen alle weermodellen.

Over Weerplaza

Op zoek naar het weerbericht voor vandaag, de komende uren of een meerdaagse weersverwachting voor Nederland? Op Weerplaza worden de weersverwachtingen door bekende en professionele meteorologen opgesteld, die ook het weer op TV (NOS), online (Nu.nl, AD.nl) en in de krant (o.a. AD, Volkskrant, Trouw) verzorgen. Ons team doet haar uiterste best de weersverwachting voor vandaag en de komende dagen zo goed mogelijk te maken.

Naast gewoon ‘het weer’ brengt Weerplaza veel meer! We zijn al jaren het favoriete platform voor veel weerfotografen, weerexperts en weeramateurs. We bieden interessante grafieken, de pluim, verschillende weermodellen en weerkaarten. Met de Weerplaza regenradar, met 24-uurs buienprognose, kun je precies plannen wanneer het droog is. Ook voor onweer, sneeuw, hagel, zon en satellietbeelden in heel Europa heeft Weerplaza de radar beschikbaar. Bekijk het weer dus elke dag van minuut tot minuut gewoon online of in één van de apps!

Meldingen aanzetten?

Ontvang meldingen bij extreem weer en belangrijk weernieuws

Bel icoon