Het redactieteam van Weerplaza

Weerplaza is onderdeel van Infoplaza BV, het nieuwe platform voor specifieke toegepaste informatie. De website wordt dagelijks onderhouden door een toegewijde groep mensen, die gezamenlijk het redactieteam vormen.

Met plezier stellen wij ons hieronder even persoonlijk voor. Heeft u nog een vraag? Stuur ons dan een e-mail!

Marco Verhoef

Mijn passie voor het weer is in de loop der jaren steeds groter geworden. Op de middelbare school was het weer best leuk, maar zeker geen dagelijks onderwerp. Geleidelijk werd de interesse wel groter, wat uiteindelijk leidde in een studie natuurkunde en meteorologie aan de universiteit van Utrecht.

Mijn eerste stappen in de arbeidsmarkt heb ik gezet bij het KNMI in 1995. In de periode die volgde besloot de overheid dat het KNMI geen commerciële taken meer mocht verrichten. De taken die zij deden werden ondergebracht in een nieuw bedrijf, waarvan de aandelen uiteindelijk in handen kwamen van Weathernews. Ik heb dit hele traject meegemaakt en tot mei 2009 voor Weathernews gewerkt. Naast mijn werk als meteoroloog, ben ik sinds 2004 ook presentator van het weer bij het NOS Journaal. Doordat mijn takenpakket hiermee is uitgebreid, is mijn werk er nog veelzijdiger op geworden.

Sinds de start van Infoplaza, met onder andere Weerplaza als website, ben ik hier als redactielid bij betrokken. Ik ervaar het als heel prettig om met een kleine groep enthousiaste mensen een gedegen dienstverlening op te bouwen. We kunnen heel snel schakelen, wat enorm veel uitdagingen en mogelijkheden biedt.

Michiel Severin

Mijn eerste passen in de wereld van de meteorologie heb ik begin jaren '90 gezet. De eerste jaren was ik werkzaam voor het KNMI op Schiphol en vanaf 1994 in De Bilt. Daar heb ik me gespecialiseerd in verwachtingen voor de media (krant, telefoon, radio) en het wegverkeer (met name gladheidbestrijding).

In 1998 werd door de overheid besloten dat het KNMI geen commercieel werk meer mocht uitvoeren. De commerciële tak van het KNMI werd afgesplitst en kreeg de naam Weerbureau HWS. Later werd HWS overgenomen door Weathernews. In deze periode heb ik me behalve met mediawerk ook veel beziggehouden met maritieme weersverwachtingen. In de laatste 3 jaar heb ik leiding gegeven aan het 25-koppige meteorologenteam.

In 2009 kwam de kans om met een klein team vanaf de grond af een nieuw weerbedrijf op te bouwen, Infoplaza BV. Ik heb deze uitdaging met twee handen aangepakt. Binnen Infoplaza maak ik onderdeel uit van het meteorologen/redactie-team, vertegenwoordig Infoplaza bij externe partijen en verzorg de contacten met de leveranciers van data aan Infoplaza BV.

Ben Lankamp

Tijdens het actieve Atlantische orkaanseizoen van 1995 kwam ik voor het eerst in aanraking met de meteorologie. In de jaren daarna werd mijn interesse geleidelijk groter. Naast het weer was ook de informatica iets waar ik veel tijd in stak.

Na het afronden van een IT opleiding, trad ik in 2005 in dienst bij Weathernews. Daar verrichtte ik ruim twee jaar veel taken in de automatisering. In de vrije tijd deed ik veel aan zelfstudie, om het weer ook theoretisch beter te begrijpen. Inmiddels behoren ook klimaat en klimaatverandering tot mijn kennisgebied. Uiteindelijk, na een korte interne training, ging een grote wens in vervulling: eind 2007 werd ik fulltime meteoroloog.

Halverwege 2009 heb ik de overstap gemaakt naar Infoplaza BV. Voor de website Weerplaza verzorg ik een kwart van de tijd de weerberichten. Bij Infoplaza doe ik verder opnieuw veel voor de automatisering. Vooral de ontwikkeling van software en modellen krijgt mijn aandacht. Verder ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de websites, waaronder Weerplaza. Deze combinatie van weer en IT is ideaal!

Raymond Klaassen

Meteorologie heeft me altijd al geboeid. In mijn jeugd was ik al geïnteresseerd in wat er zich in de lucht afspeelde en naar mooie wolken kan ik al mijn hele leven ademloos kijken. Ik begon mijn werkzame carrière begin jaren 90 bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik als Officier Meteorologie dagelijks de piloten mocht briefen over het weer. Hierna maakte ik de overstap naar de maritieme dienst van het KNMI waar ik vanuit Hoek van Holland veel weersverwachtingen maakte voor schepen en booreilanden. Ook werd ik opgeleid om opzetverwachtingen te maken tijdens stormsituaties.

In 1998 ben ik overgestapt naar Weerbureau HWS, feitelijk de (door de overheid gedwongen) afgesplitste commerciële tak van het KNMI. Daar heb ik jarenlang de automatiseringsafdeling leiding gegeven. Ook toen HWS werd overgenomen door het Japanse Weathernews Inc. heb ik nog een aantal jaren deze functie uitgeoefend. Ondertussen voelde ik dat ik de operationele meteorologie steeds meer begon te missen en toen Omroep Flevoland een fulltime baan had voor een radio- en televisiemeteoroloog ben ik de mediawereld ingestapt. Die functie heb ik 7 jaar met veel plezier uitgeoefend.

Halverwege 2015 kwam Infoplaza op mijn pad. Een bedrijf met heel veel fijne collega’s die ik uit mijn tijd van het KNMI, HWS en Weathernews nog kende. Hun ambitieuze plannen spraken mij aan en met de ervaring die ik in meteoland inmiddels heb opgebouwd zag ik weer een paar mooie nieuwe uitdagingen in het vooruitzicht. Bij Infoplaza ben ik fulltime meteoroloog en bedien ik alle (weer)markten. Daarnaast denk en help ik mee bij het maken van nieuwe producten.

Diana Woei

Ik ben sinds 1992 met veel plezier bezig met het weer. Bij het KNMI heb ik weersverwachtingen gemaakt voor de luchtvaart op de luchthaven Schiphol. Na een paar jaar richtte ik me in De Bilt op weersverwachtingen voor de media en het algemene publiek. Sinds 1996 ben ik ook werkzaam geweest voor radio en televisie, onder andere voor de NOS, Omroep West, Omroep Zeeland, Radio2 en Radio3. Ook heb ik 2 jaar het weer in het NOS Journaal gepresenteerd. Op dit moment vervang ik Raymond Klaassen af en toe bij omroep Flevoland.

Vanaf 2009 ondersteun ik graag mijn collega’s van Infoplaza BV in de weekenden. Ik hou me bezig met het maken van weersverwachtingen voor de kranten, de website van weerplaza en Radio1. Infoplaza BV is een klein en prettig bedrijf om voor te werken. Er heerst een goede en collegiale sfeer.

Wilfred Janssen

Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in het weer. Bij het voorkomen van extremen stond ik altijd voor het raam te kijken wat er gebeurde, het liefst zelfs buiten. Op 17 juli 2004, toen een zeer zware onweersbui over ons huis trok, lag mijn interesse voornamelijk bij dit prachtige weerfenomeen. Tot op de dag van vandaag uit dit zich vooral in het stormjagen in zowel binnen- als buitenland.

In de loop der jaren heb ik mijzelf sterk verdiept in alle facetten van het weer. Hiervoor heb ik bijvoorbeeld tijdens mijn HBO-studie extra universitaire meteovakken gevolgd aan de Wageningen Universiteit. Daarnaast heeft ook zelfstudie bijgedragen aan mijn algemene weerkennis. Sinds een aantal jaar heb ik weerberichten verzorgd bij een aantal regionale omroepen, zoals bijvoorbeeld 4-Daagseradio tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse. Ook bracht ik veel tijd door met het programmeren van weermodellen en het maken van eigen weerkaarten.

Na mijn afstuderen in 2015 ben ik bij Infoplaza begonnen als operationeel meteoroloog. Hier verzorg ik onder andere de dagelijkse weerberichten voor verschillende klanten en ben ik een deel van de tijd bezig met meteorologisch gerelateerd IT-werk, zoals de ontwikkeling van weermodellen en visualisatie van ruwe weerdata.

Ik kijk Weerplaza

De complete weer app met regenradar Europa.

Download de Weerplaza App