Klimaat Groningen

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Groningen en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Groningen

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Groningen

Groningen heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen en regelmatige neerslag gedurende het hele jaar. De zomermaanden zijn over het algemeen aangenaam met temperaturen die variëren tussen de 20 en 30 graden Celsius. Juli is de warmste maand met een gemiddelde maximumtemperatuur van 29.8 graden Celsius. De beste periode om Groningen te bezoeken is van juni tot en met augustus, wanneer het weer het meest aangenaam is.

In de wintermaanden dalen de temperaturen en neemt de kans op neerslag toe. Januari is de koudste maand met een gemiddelde maximumtemperatuur van 10.2 graden Celsius. Regen is het hele jaar door te verwachten, met de meeste neerslag in de herfst- en wintermaanden. Januari is de natste maand met een gemiddelde neerslag van 59.9 mm. Toeristen moeten zich daarom voorbereiden op regenachtige dagen en warme en windige zomerdagen tijdens een bezoek aan Groningen.